НационалиФутбол

Ето каква сума трябва да плати България на полицията, за охраната на празните трибуни

Центърът на София беше блокиран от агитки на клубове от цяла България, както и от унгарски фенове по време на протеста и безпрецедентните безредици заради липсата на публика на мача България-Унгария. Над 1600 полицаи бяха ангажирани с опазването на реда, а движението по ключови булеварди беше спряно.

profittips-the best football tips

Тук идва въпросът колко пари ще хвърли България за организацията и охраната на мач без публика. По информация на “БТВ” от СДВР получават около 100 лв. за охрана на подобни събития. Някои от полицаите обаче идват от провинцията, така че добавете пари за пътни и дневни разходи. Сумата само тук е около 200 хил. лв.
„Полицията може да продаде тази услуга на БФС за цена по-висока от тази сума“, коментира във Фейсбук журналистът от “Тема Спорт” Жельо Станков.

profittips-the best football tips

Отделно от полицията, 3 охранителни фирми също са наети за събитието. Ако приемем, че са присъствали по 100 човека от всяка фирма, с хонорар за охрана на събитие около 150 лв. Цената расте с още 50 хил. лв.

Като организатор на събитието този четвърт милион излиза от касата на БФС.

🍊Ексклузивна игра Hot Deco Branded Game Inbet от Amusnet🍊

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker