Локомотив ПловдивФутбол

Ераносян: Целим се в първата шестица, за да не се наложи да си правим сметки без кръчмар

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Едуард Ераносян сподели мнение, че едва ли Лудогорец ще има конкуренция в близките години у нас. Това важи и за „смърфовете”.

„Черно-белите” от Пловдив бяха наградени за отбор на месец ноември в анкетата на Пресклуб „България”. Полузащитникът Веселин Марчев пък бе определен за играч №1 на ноември. На пресконференцията по награждаването присъства и капитанът Мартин Камбуров, избран за футболист на годината на град Пловдив.

През ноември Локо Пд записа 1:1 с Берое у дома, победи 2:0 Ботев Пд на „Лаута”, 2:1 Левски като гост и 2:0 Монтана в Пловдив. В края на октомври черно-белите удариха 1:0 и ЦСКА-София като гост.

Ераносян бе попитан какво е променил, откакто дойде точно в края на октомври. „Предполагам, че съм променил малко настроението и психологията на футболистите – да се почувстват повече като семейство и да бъдат повече като отбор, а не като индивидуалности.”

„Лудогорец е класа над останалите. Бях в кухнята им за малко и видях за какво става въпрос. Ако грандовете не променят нещо в близките години, няма кой да догони Лудогорец.”

„Шампионски дух и цел в този момент да се направи е прекалено силна дума за Локомотив Пловдив. Смятам, че в близко време някой отбор много трудно може да наруши хегемонията на Лудогорец. Това не означава, че няма се мъча да променя манталитета на футболистите.

За конкретни цели не трябва да говорим. Не са ми и били поставяни такива никога. Оценката я дава публиката с присъствието си на стадиона”, подчерта Едо.

Той също е бил затруднен да разбере новия формат на първенството.

„Направих си труда да прочета регламента от 7-о до 14-о място. Беше ми изключително трудно как така отборите се разделят на 7-и и 9-и, 8-и и 10-и и т.н., а после играят плейофи с отборите от Б група. Ще направим всичко възможно да сме в първата шестица, за да не се наложи да си правим сметки без кръчмар.”

Относно зимните си планове той разкри: „Надявам се на 3-4 поста да подсилим отбора. Когато има нещо, ще излезе първо в официалния сайт.”

„Пускам ги веднага след мача със Славия в сряда и ги събирам на 9 януари.”

Капитанът Камбуров пък все още не мисли за отказване.

„Абе, като Тоти да е, пак добре”, каза Марто. „Дано да играя следващия сезон, а ако старшията разреши – и повече. Пък дали ще стигна кота 200 по голове, само Господ знае. Важното е да сме живи и здрави.”

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker