Локомотив ПловдивТопФутбол

Ексклузивно: Локо започва работа по “Централната” трибуна през следващата година

Страхотна новина получиха привържениците на Локомотив (Пловдив) преди коледните празници. След като стартира работата по третата трибуна на Лаута, а именно “Спортклуб” сега стана ясно, че през следващата година ще започне такава и по “Централната” трибуна.

Това обяви кметът на район “Южен” Костадин Язов в ексклузивно интервю за TribunaPlovdiv.bg. Най-рано работата по най-скъпата трибуна на Лаута ще започне в средата на следващата година. Въпреки това всичко зависи от времето и от други странични фактори.
“В момента е приключила поръчката за възлагане на проектирането. Договорът е подписан с дата 1-ви ноември. Срокът на договора е 120 дни, но аз имам уверението от страна на архитектите, че до календарната година ще бъдат разработени изцяло двете части, които ни остават по вече издаденото ни строително разрешение, а именно: Централната трибуна и Паркоустройствато и Благоустройствато около стадиона или т.н вертикална панировка” заяви Язов.
“Архитектите имат няколко разработки на трибуната, но още сме в етап на разпределение на помещенията, тъй като има много изисквания за нея. Трите трибуни (Бесика, Спортклуб, Южната трибуна) ще отговарят на трета категория на УЕФА, докато “Централната” ще покрие изискванията за 4-ата категория” продължи кметът на район “Южен”.
“Изискванията за мачове в груповата фаза и извън нея са много. Изискванията са първо към приземния етаж, които са свързани с двата отбора с отделни стаи за съдиите, отделно стаи за делегати, отделни стаи за представители на УЕФА и още куп други неща, които трябва да бъдат изпълнени.
Освен всичко това “Централната” трибуна ще бъде и малко по-голяма от останалите три. Тя ще бъде по-висока, защото имат допълнителни изисквания от гледна точка на отразяващите спортните събития (т.е медиите). Работи се по подредба на помещенията, след което ще бъде затворено съоръжението в аналогичен вид, който са и останалите трибуни, за да има свързаност с отделните части”, сподели Костадин Язов, който следи изкъсо строежа на стадион “Локомотив”.

“Средствата, които бяха отпуснати от държавата са за изграждането на трите трибуни (Бесика, Спортклуб и Южната трибуна).

Другите 12 милиона, които Община Пловдив изтегли като заем, ще бъдат насочени към “Централната” трибуна и вертикалната панировка. Тези средства ще бъдат предмет на нова обществена поръчка, ще има отново конкурс за избор на изпълнител, така както си е по реда на закона.
Една подобна поръчка като времетраене е в порядъка между 3 и 6 месеца. Това означава, че може да започне някакво изпълнение по трибуната най-рано в средата на следващата година (2023 г.) През това време пък ще има две изцяло завършени трибуни – Северна (Бесика) и Южна трибуна, както и източна, която предполагам ще е изградена до 3-то ниво. Все пак обаче всичко зависи от времето. Строежът си върви и основание за притеснение няма. Всичко е в срокове”, завърши оптимистично Костадин Язов пред TribunaPlovdiv.bg.

Бонуси като за Световно: 1 млн. ако си познавач в прогнозите + Безплатни Завъртания за всеки гол

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker