БотевТопФутбол
ЕКСКЛУЗИВНО

Ексклузивно: Спират строителството на „Колежа“, Илиян Филипов сподели тревожни неща!

Собственикът на фирма ПИМК Илиян Филипов заяви, че в понеделник ще входира Акт 10 за спиране на строителните дейности на стадион „Христо Ботев“. Бизнесменът разкри много притеснителни неща, които със сигурност няма да се харесат на феновете на жълто-черните.

„Причината строежът на стадиона да се бави е в препроектирането, а също така и искането на феновете съоръжението да има четири трибуни. До момента обаче нямам нито един проект по който да работя. Без документи няма как да направя нищо. Винаги съм се съобразявал с феновете, те искаха четири трибуни, а аз им казах, че затова ще се наложи препроектиране. В случая няма никой виновен. Нито Община Пловдив, нито аз, нито архитектът. Аз подписах договор при съвсем други условия“.
„Наистина се надявах на малко повече търпение от страна на феновете, защото идеята за нов проект бе тяхна. Изобщо не са ме цитирали правилно, че съм щял да построя стадиона за 1 година. Това беше ангажимент при първия проект, а не при този. Аз нямам проект по който да строя“.
„В момента довършваме стоманобетонната конструкция, която не търпи промени и издаваме Акт 10. Виновни няма за цялата ситуация. Съобразихме се с искането за четири трибуни. Кога обаче ще е готов проектът – не мога нито да кажа, нито да влияя.
Това минава през административни процедури, които са свързани със законите на държавата. Нито аз, нито Общината, можем да накара проектантът да направи проект за 1-2 или 3 месеца, нито след това да се прилага натиск институциите да одобрят проекта и документацията за 1 ден, 1 седмица или 1 месец“, заяви Илиян Филипов.

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker