БотевЛокомотивТопФутбол

Държавата започва проверки как се изразходват средтсвата за ”Лаута” и ”Колежа”

Агенцията за държавна финансова инспекция започна проверка как се изразходват публичните средства по седем проекта на Община Пловдив.

Това са строителството на стадион „Христо Ботев“, реконструкцията на стадион „Локомотив“, разширението на
ул. „Дамо Груев“, реконструкцията на ВиК-Воден цикъл, санирането на пет многофамилни жилищни блока, строежът на новата детска градина в „Тракия“ и проектът „По крепостните стени на Филипопол“ за реставрация и консервация на археологическите комплекси Небет тепе и Източната порта.
Цената на стадион „Христо Ботев“ е договорена на 43 667 605 лева без ДДС след проведеното пазарно проучване. Към момента на възлагането на поръчката, спечелена от консорциум ДЗЗД „Колежа“ с водещ партньор строителната компания на ПИМК, за строителството бяха осигурени 25 млн. лева субсидия от държавния бюджет. Още 12 млн. лева от бъдещия заем, който Общината възнамерява да тегли, са определени за стадиона. Други 3 млн. вече са гласувани от общинския бюджет. Все още не е ясно откъде ще се намерят парите за дофинансирането на обекта, пише „Мач Телеграф“.
Реконструкцията на стадион „Локомотив“ също започна с отпуснатите държавни пари в размер на 12 млн. лева, още толкова са обещани от кредита.

Ново Колело на Късмета: Безплатни Завъртания и Залози, Всеки ден, Всеки печели

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker