Ботев ПловдивФутбол

Доре си намери алиби за отсътвието си от Ботев

Изчезналият нападателят на Ботев Пловдив Феребори Доре си намери перфектното алиби за да не се прибере под тепетата още дълго време. Конгоанецът отново е повикан на лагер на националния отбор на републиката, като дори според френски източници той ще е и капитан на отбора.

От Конгоанската федерация са подали контестация до Африканската футболна конфедерация за нередовен играч в националния отбор на  Руанда. Въпросната контестация бе приета и уважена. Припомняме, че Конго победи Руанда с 2:0 в първата среща от втория предварителен кръг на турнира за Купата на африканските нации. Тогава Феребори вкара едното попадение и асистира за другото. На мача реванш обаче Доре се превърна в един от грешниците за своя тим, след като изтърва една от четирите отсъдени за гостите дузпи, Руанда стигна до 2:0 в редовното време. Сега обаче националният отбор на Руанда е изхвърлен от турнира с решение на Африканската футболна конфедерация заради използване на нередовен футболист с”две самоличности.

Разследващите са установили , че нападателят Дади Бирори, който е родом от Руанда, е играл при победата именно над Конго, като е нямал право да стори това. Бирори се е състезавал с различно име и с различна дата на раждане на клубно ниво. Въпросният футболист е картотекиран с конгоански паспорт в състава на Вита Киншаса като Тади Ерекиама. Така след тези разкрития на Конго бе присъдена служебна победа на Руанда и те ще замнят съперника си в група “А” на квалификациите. Там нападателят на Ботев ще се изправи срещу Нигерия, Южна Африка и Судан.

Според запознати целта на Доре е да се върне в Ботев чак когато трансферния прозорец в Европа затвори и така канарчетата да са принудени да плащат голямата му заплата, която футболистът трудно би си уредил другаде. Припомняме ви, че според източници на PlovdivDerby.com Доре е бил предложен на Ясен Петров в Китай, но нападателят е отказал да се състезава в Азия. След това на негово място Петров привлече Емил Гъргоров. Румънският Клуж също бе постигнал до договорка с Ботев за цената на играча, но така и не успя да се свърже с него, за да му предложи личните условия, които му бяха приготвили.

baner-tribuna-plovdiv-pod-statiiteХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker