Ботев ПловдивФутбол

Дойде часът на Стивън Петков в Ботев

Най-добрата защита е нападението. На тази максима е решил да се довери старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров-Белия за днешното гостуване на Пирин Благоевград.

След трудния успех над Царско село за купата с 4:3 след продължения наставникът обяви, че е силно притеснен от играта в защита и допуснатите три попадения. Киров е наясно, че това към днешна дата може да бъде компенсирано само и единствено с усилване на нападателната мощ и вкарването на повече голове.

За целта треньорът на жълто-черните планира да пусне Стивън Петков като титуляр, пишат колегите от Тема спорт.

Досега в 8-те си мача нападателят се появяваше като резерва и вкара 4 гола за 211 минути на терена.

Това означава, че Балтанов ще действа като опорен халф пред отбраната, а Серкан Юсеин ще остане на пейката.

С оглед целта – първата шестица, победата в Благоевград е задължителна за Ботев. Отделно отборът има да си връща на орлетата, от които загуби у дома в първия кръг.

“Аз си върша работата, дошъл съм да помагам в Ботев и се радвам за това, което се случва. Ще работя повече, за да постигаме още големи резултати. Четири месеца бях с контузия, не бях играл, разго-
варях със старши треньора и имам план, по който ще бъде подготвен най-добре”, сподели Стивън Петков, след като донесе победата над Царско село.

На върха на атаката отново ще бъде фернандо Виана, който вкара две от попадения на стадиона в “Овча купел” във вторник.

“Беше много труден мач. Не успяхме да намерим нашата игра и я търсехме през цялото време. Радвам се, че вкарах два гола. Трябва да променим част от играта си и да продължим с добрите изяви в шампионата. Не бяхме сигурни при високи топки. Вкараха ни два гола от статични положения. Не бяхме уверени при разиграването на топката, имахме и пропуски при борба един на един. Радващо е обаче, че победихме. Дано спечелим и срещу Пирин”, сподели бразилският нападател.

От групата на Белия за визитата в Благоевград отпаднаха Крум Стоянов и Густаво Афонсо, които са с контузии. Бразилецът не бе сред 18-те и за мача с Царско село.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker