бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивДюшФутбол

Децата на Ботев набор 2001 изпрати година пълна с купи, хубави емоции, победи и се класира в топ 16 на Европа

Децата на Ботев от набор 2001 завършиха по прекрасен начин официалните си срещи за 2014 година. В отложен мач от 7-ия кръг на първенството “канарчетата” разгромиха с 16:1 Кричим.

shampansko

Срещата, която се игра на изкуствения терен на базата в “Коматево”, премина под пълния контрол на “жълто-черните”. Освен 16-те гола, момчетата на Стефан Стоянов изтърваха още куп положения. 5 гола отбеляза Иван Василев, четири попадения заби Димитър Пасков, с 2 гола се отчете Теодор Митрев, по едно попадение добавиха Габриел Земярски, Димитър Тонев, Петър Караангелов и Тошко Пашомов, а гостите си вкараха и един автогол.

phoca_thumb_l_img_2737

По този начин възпитаниците на Стефан Стоянов сложиха точка на една фантастична година. През пролетта “канарчетата” записаха 9 победи от 9 срещи във втория полусезон на първенството при Деца “Център” 2001 и по категоричен начин спечелиха титлата. Освен с огромното си точково преимущество, ботевистите записаха и рекордна победа над градския съперник Локомотив – с 13:0 на базата в “Коматево”. “Жълто-черните” подчиниха “смърфовете” и в двубоя на “Лаута”, когато се наложиха с 6:0.

phoca_thumb_l_img_5232

От началото на сезон 2014/2015 “жълто-черните” продължиха с великолепното си представяне и в първенството при Деца “Б” 2001 регистрираха 8 победи и 1 равенство в 9-те си мача. “Канарчетата” се представят по прекрасен начин и за Купата на БФС, където се класираха за полуфинал след две победи, съответно с 2:1 над Берое и с 9:0 над Черноморец.

2001-sw22

През месец април “канарчетата” спечелиха 11-ото издание на детския международен футболен турнир “Франц Коков” в Раковски. На финала “жълто-черните” се наложиха с 3:1 над Левски (София). Само месец по-късно ботевистите триумфираха и на турнира в Сопот, където на финала победиха с 2:1 и по този начин се класираха за “Купа Готия” в Гьотеборг (Швеция).

cup

Най-значимите успехи за водения от Стефан Стоянов тим обаче бяха постигнати далеч извън България. В края на месец май ботевистите постигнаха един от най-големите успехи в цялата история на “жълто-черната” школа. “Канарчетата” спечелиха проведения в Холандия турнир “Джорн Феестра”, като на финала победиха с 1:0 Жилина. Зад гърба си “канарчетата” оставиха тимове като Хееренвеен, Саутхямптън и Малмьо.

Това обаче не бе краят на лудото “жълто-черно” лято. В началото на месец юли “канарчетата” заминаха за шведския град Гьотеборг, където от 13 до 19 се проведе най-големият детски футболен турнир – Gothia Cup. В надпреварата участие взеха 1660 отбора от 73 държави, а общият брой на всички състезатели бе над 38 000. “Канарите” стартираха по великолепен начин и спечелиха групата си, като записаха 3 победи от 3 срещи с голова разлика 16:0. В 1/32 финалите ботевистите разгромиха с 4:0 шведския Ютбинес, а в 1/16 финалите “канарчетата” прегазиха с 8:0 друг представител на скандинавската държава – Азалеа. В 1/8-финалната фаза жребият отреди за съперник на “канарчетата” италианския Копрон, който бе съставен от най-добрите деца на италианските грандове Интер и Милан. След равностоен двубой “жълто-черните” отстъпиха с 0:1, като по този начин станаха един от 16-те най-добри отбори на турнира.

Снимки и източник: academy.botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker