Виктория Волей - мъжеВолейболДюш

Дерби къп в Пловдив за 8-ми пореден път

На 14 и 15 декември в Пловдив ще се проведе осмото издание на традиционния волейболен турнир за Купа Дерби.  Тази година организаторите от ВК Виктория Волей (Пловдив) и фирма Дерби ще дадат възможност за изява на състезатели, родени през или след 1999 година. Форматът на турнира няма да се променя и за купата отново ще спорят четири отбора.  Освен домакините от Виктория, публиката в залата на училище Цар Симеон Велики ще види още селекциите на ЦСКА (София), Пирин (Разлог) и Олимпийското звено към БФВ.

Момчетата на Виктория Волей са водени от Драган Иванов и са сребърни медалисти в тази възраст от Държавното първенство през това лято. Пловдивчани ще могат да вземат реванш за загубената титла от връстниците си от ЦСКА.  Червените, които станаха шампиони по време на финалите във Варна, ще запишат едва второто си участие в историята на Купа Дерби.  Младите волейболисти на ЦСКА са водени от Симеон Симеонов.

За високото ниво на турнира ще спомогне и участието на Пирин. Традиционно силната разложка школа ще бъде представена от отбора, воден от Георги Белчев.

За първи път организаторите имат възможност да поканят за участие момчетата от Олимпийското звено към БФВ.  Селекцията на Владимир Орлов се подготвя целогодишно в София, но самите състезатели участват в Държавното първенство с клубните си отбори.  В Пловдив те ще имат възможност да се изправят срещу своите връстници и като отбор да се борят за Купа Дерби.

Традиционно са предвидени награди за победителите и индивидуални призове.

Снимка и източник: bgvolleyball.com

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker