БотевЛокомотивПърва ЛигаТопФутбол

Дербито на Пловдив ще се играе пред не повече от 3000 зрители

Нови мерки за борба с коронавируса бяха обявени от министерството на здравеопазването, които засягат и спорта в България.

Служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров разясни на брифинг, че преди да се вземе решение за мерките са проведени множество срещи.

Футболните срещи в страната вече ще се провеждат при 30% заетост от капацитета на стадионите. Феновете ще трябва да бъдат разположени през три седалки или на дистанция не по-малка от 1.5 метра.

Това означава, че на предстоящото пловдивско дерби между Локомотив и Ботев на „Лаута“, ще бъдат допуснати максимум 3000 човека.

Ето всички мерки, които засягат спорта в България:

– Провеждането на спортни състезания с професионален характер на закрито се допуска без публика;

– Провеждането на спортни състезания с професионален характер на открито се допуска с публика при не повече от 30% от капацитета на спортния стадион, зала и др., само седящи места, заемане на всяка трета седалка, спазване на физическа дистанция и носене на защитни маски;

– Посещенията на фитнес центрове се допуска при използване на не повече от 30% от капацитета;

– Посещенията в спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси се допускат само за индивидуални спортове при използване на не повече от 50% от капацитета им и спазване на физическа дистанция;

– Посещенията на колективни спортове на закрито се преустановява;

1000 лв. начален онлайн казино бонус от efbet и 200 лв. за Спорт! Депозирай през EasyPay и Cashterminal

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker