Из градаНационалиПловдивчаниФутбол

Депутат внесе питане в парламента за финансиране на стадион “Пловдив”

Депутатът Здравко Димитров внася парламентарно питане за липсата на държавни пари за стадион “Пловдив”. Това съобщи за Дарик народният представител от ГЕРБ. По думите му, за Зимния дворец в София се отпускат 35 милиона лева, а ремонтът там  не струва повече от 10 млн. лева. „Отпускат се и пари за спортни обекти в Гоце Делчев и Плевен, а в същото време за спортния град Пловдив няма средства“, каза Димитров. Неговото искане е подкрепено от всички депутати от Пловдив и района.

Кметът на Пловдив Иван Тотев също смята, че реконструкцията на  стадион Пловдив е немислима без държавна намеса. „Стадион Пловдив е прекалено голяма хапка за Община Пловдив“, каза кметът. Градоначалникът заяви, че в момента приоритет е довършването на многофункционалната  спортна зала „Колодрума“.

Междувременно, повече от половин година Министерството на младежта и спорта не отговаря на официалното запитване на Дарик радио с искане за официално становище по въпроса за реконструкцията на стадион Пловдив. Въпреки неколкократните обещания  позицията на спортното министерство относно този спортен обект засега остава неясна.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

3 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker