МарицаСпартакФутбол

Декларация на Марица и Спартак за парите от общината

Ето и декларацията на фейсбук страницата на Марица:

Преди около месец с решение на общинския съвет бе решено да бъдат отпуснати 200 000 лева финансова помощ под формата на билети за Локомотив и Ботев. За Марица и Спартак обаче никой не бе помислил. Това доведе до голям обществен отзвук. След разговори между треньорският щаб на Марица, който де факто движи нещата в клуба и зам.-кмета по спорта Петър Зехтински е станало ясно, че има проблем с начина на отпускане на тези пари по схемата с билетите към клубовете. По тази причина от Марица са предложили на Зехтински вместо да се дават пари, общината да направи ремонт на стадион „Марица“, който е общински, чрез общинското предприятие „Жилфонд“. То отдавна има детайлен опис за нуждаещите се от ремонт части на стадиона, като например съблекалните. Най-добрият вариант обаче би бил да се помогне на клубовете със средства. В Марица отдавна изразиха своето несъгласие с двойния аршин, с който „мери“ пловдивската община. Водени са разговори с ръководството на Спартак за съвместни действия с цел защита на интересите на двата клуба. И от двата пловдивски клуба са твърдо решени да се борят за справедливост по този въпрос. Припомняме ви, че в Югоизточна „В“ група всички футболни клубове са подпомагани или изцяло издържани от своите общини с изключение на три отбора. Два от които са Марица и Спартак, а третият е от така наречените „частни“ клубове. Едва ли това може да бъде повод за гордост от страна на пловдивската община.

Ето и декларацията от официалния сайт на Спартак:

Странното отношение на Община Пловдив спрямо отборите на Спартак и Марица продължава, този път в лицето на зам.-кмета по спорта Петър Зехтински. Ръководствата на двата отбора са получили уверение, че в близките дни ще има обща среща, за да се уточни каква ще е финансовата помощ за двата отбора от Общината. На последвалите обаждания от Спартак и Марица към зам.-кмета Зехтински обаче така и никой не отговаря.

„Беше ни казано от зам.-кмета по спорта Петър Зехтински, че ще ни събере на среща, за да се уточнят детайлите. Дори бе посочен и конкретен ден, вече няколко пъти и ние и колегите от Марица го търсим, но той не си вдига телефона. Неяснотата е пълна“, това сподели за официалния сайт на „гладиаторите“ изп.директор на Спартак Тодор Симеонов.

Ръководството на Спартак е било уверено, че Общината ще отпусне средства на отборите, но парите още се бавили, защото двата тима вървели в комплект, а препъни камък се оказвали неяснотите в ръководството на Марица.

Припомняме, че преди време на общинска сесия бе решено да се отпуснат 200 000 лв. финансова помощ под формата на билети за Локомотив и Ботев, а Спартак и Марица така и не получиха и лев, което доведе до голям обществен отзвук.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg: 
:fans: 
:topka: 
:bira: 
:1: 
:happy: 
:red: 
:ole: 
:good: 
:nazdrave: 
:wacko: 
:yahoo: 
:smqh: 
:cry: 
:2: 
:facepalm: 
:blue-white: 
:red-white: 
:white-black: 
:yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg