Ботев ПловдивВ чужбинаПловдивчаниФутбол

Двама бивши играчи на Ботев чакат “канарчетата” в Лига Европа

Двама любимци на бултрасите могат да играят срещу “канарчетата” в Лига Европа следващия сезон. Става въпрос за Атанас Курдов и Тодор Неделев.

Курдов и неговият Астана, който беше съперник на Ботев в първия предварителен кръг на турнира миналия сезон и загуби с общ резултата 6:0 от пловдивчани е сигурен участник в турнира и ще стартира отново от първия предварителен кръг в надпреварата.

Майнц на Тодор Неделев е на победа от Лига Европа, но тимът играе със застрашения от изпадане Хамбургер у дома в последния кръг. Бившият тим на Йордан Лечков може да изпадне ако Нюрнберг или Айнтрахт Брауншвайг си вземат своите срещи. За сега тимът е сигурен участник на баража за оставане в Бундеслигата, но при нова загуба може да се озове във Втора Бундеслига.

Майнц пък е на само точка от преследвача Аугсбург и единствено победата устройва 05. Аугсбург играе срещу Айнтрахт Франкфурт у дома, а тимът от финансовата столица не играе за нищо.

Все още не е ясно и от кой кръг ще стартира Ботев в Лига Европа. Ако вземат купата пловдивчани ще се включат от втория предварителен кръг на турнира, но ако не успеят да триумфират в Бургас ще трябва да стартират отново от първия предварителен кръг, както беше миналия сезон.

Ето и сигурните евентуални съперници на Ботев в Лига Европа до момента:

Астана (Казахстан), Фрам Рейкявик (Исландия), Викингур (Фарьорски острови), Кайрат (Казахстан), Дери Сити (Ирландия), Дъндолк (Ирландия), ВПС Вааса (Финландия), Стрярнан (Исландия), Банга Гаргздай (Литва), Даугава (Латвия), Б 36 Торсхавн (Фарьорски острови), Калев (Естония), Атлантас (Литва), Фуглафьордур (Фарьорски острови), Еърбъс (Уелс), Либертас (Сан Марино), Аберстуут (Уелс), Сантос Тарту (Естония), Европейски колеж (Гибралтар)

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker