Локомотив Пловдив

ДБ Пловдив: Поръчката за стадион „Локомотив“ поражда сериозни съмнения

Поръчката за довършване на стадион “Локомотив” създава съмнения относно заложената стойност на строителството, предупредиха общинските съветници от ДБ Пловдив. Според тях сумата от 42 милиона лева за довършване на съоръжението е необосновано висока.

Това е поредната „порция“ обществени средства, които кметът Здравко Димитров само три месеца преди края на мандата бърза да раздаде непрозрачно, заявяват съветниците. По думите им буди недоумение как само в рамките на три дни, чрезпазарни консултации, са събрани оферти за строителство на голямото спортно съоръжение. Още по-голямо недоумение буди и предложената цена, подчертават от ДБ-Пловдив.

profittips-the best football tips

Поръчката, твърдят още те, рискува да уязви проекта за спортен комплекс “Локомотив” и да го опорочи подобно на строителството на стадион “Ботев”. Съветниците питат кмета защо при три от общо четири трибуни на стадиона за общо 12 млн. лв, община Пловдив залага над три пъти повече за изграждането на оставащата една трибуна и вертикалната планировка на комплекса.

От групата на ДБ в ОбС призовават кметът да осигури максимална прозрачност и публичност на процедурата по провеждането на поръчката и изискват да бъдат представени публично цените на вече извършените строителни дейности по стадиона и тези, които предстоят.

В противен случай от ДБ заявяват, че действията на общинската власт пораждат съмнения за обслужването на частни интереси за сметка на гражданите, футболния клуб и неговите фенове.

БНР ПЛОВДИВ

Плодов слот от ново поколение – Bulky Fruits 🍒 и Inbet приветстват играчите с много награди и бонуси

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker