бетано най-добър сайт за слот игри
Анализи и коментариЛокомотив ПловдивФутбол

Густо майна с Локо Пд

Черно-бели първи спечелиха място в топ 7, Левски, ЦСКА, Черно море и Берое остават да се борят.

Явор Гешев, “7 дни спорт”

С победата си в Надежда Локомотив Пд стана първият тим, който си спечели… място в топ 7. Спечели, защото за момента за там сигурни са три тима, на които не им се налага да се борят за място в елитната част на таблицата. За Лудогорец, Литекс и Ботев Пд с оглед състав и бюджет е задължително да са в топ 7. След безобразия на Армията и в Подуяне пък ЦСКА и Левски се приобщиха към черно-белите, Черно море и Берое. Тези 5 състава се борят за 4 места в първата седмица. От вчера вече имаме първия печеливш – това е отборът на Локомотив. Останалите продължават битката и може би чак догодина ще е ясно кой ще става шампион на… втората седмица.

Черно-белите продължиха да пишат история този сезон и в Надежда
Локомотив остана непобеден на трети софийски стадион. Нещо повече, след 2:1 на Герена постигна победа със същия резултат и над Локо Сф. Сега остава само още едно гостуване – на Славия. Ако момчетата на Сашо Станков оцелеят и в него, ще постигнат нещо, което не им се е удавало дори в шампионския сезон – да останат цяло първенство непобедени в София. Постижението можеше да е направо знаменито, ако синьото лоби в БФС не бе затворило Лаута за гостуването на Левски. Със сигурност, подкрепен и от феновете си, Локомотив нямаше да загуби от сините бездушници и можеше да направи нещо уникално – да вземе точки от всеки един сблъсък със столичен отбор през сезона. Така в неделя Локомотив посреща Ботев Пд в ролята на отбор, свършил своята работа. Което кара феновете на тима да се чувстват густо отвсякъде.
Всъщност точно този двубой с жълто-черните може да направи сезона безкрайно успешен за черно-белите. Преди неговия старт дори не се знаеше ще го има ли Локомотив в “А” група

А днес черно-белите са най-спокойният състав в същата тази “А” група. На какво се дължи това? Може би ангажимента, който отборът пое към собственика Коко Динев. Той се завърне на Лаута, но обясни, че няма пари за харчене за отбор от втората седмица. Футболистите пък обещаха, че няма да му се налага. Гарант на договорката между двете страни стана треньорът Сашо Станков. Така Локомотив започна да функционира повече от нормално. И резултатът днес е налице. Черно-белите са отново трети в класирането. Няма значение за 24 часа или за 24 дни. През юни никой не е очаквал да ги види там през декември. Така че дори една нощ в тройката си струва.
Като добавим и факта, че черно-белите са на полуфинал за купата (едва ли Добруджа може да ги спре – б.р.), излиза, че Локомотив е единственият тим, който тази зима е преизпълнил плана си

В което няма нищо странно, при положение че там се завърна Коко Динев. В предишния сезон той качи Локомотив до топ 5, финал за Купата на България и участие в евротурнирите. Сега при малко повече късмет черно-белите може и да повторят постижението. Преди това обаче им остава да свършат нещо малко. В неделя, когато е дербито с Ботев. Победа и в него ще придаде завършен вид на един от най-лудите полусезони в черно-бялата история. На Колежа би трябвало да се притесняват от двубоя. Най-малкото от традициите на Локомотив. Черно-белите може да са непостоянни, но за сметка на това нямат два слаби мача срещу един и същ съперник през сезона. Така че след 0:2 край Бирената, сега Локомотив ще търси реванш. И още нещо. Локомотив на Коко няма победа само в това дерби, което може би още повече ще мотивира черно-белите. А и какво по-хубаво да стъпиш на третото място за дълго след победа над директния съперник за него. Особено когато този съперник се казва Ботев.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker