Извън БългарияТенис

Видео: Гришо показа колко голям човек е, въпреки загубата

Григор Димитров доказа на всички колко голям е всъщност.

Първата ни ракета спечели сърцата на всички фенове, въпреки че отпадна във втория кръг на “Мастърс” турнира в Шанхай след поражение с 5:7, 6:7(2) от номер 131 в света Вашек Поспишил (Канада). Гришо показа, че чисто човешките ценности са най-важни.

В 11-ия гейм на втория сет канадецът прати топката след сервиз в тялото на малко момче, което подаваше кърпите и стоеше до таблото на корта. Неволният удар очевидно причини болка на детето, защото то се разплака.

Поспишил се извини, но тъй като малчуганът бе от страната на Григор, именно българинът се увери дали всичко е наред. Димитров отиде при детето и го погали по главата, като дори му подари един от накитниците си.

След прекъсване от няколко секунди момчето се успокои и двубоят бе довършен. Загрижеността и милата постъпка на Григор пък предизвикаха одобрителните овации на публиката.

Действията на българина бяха поощрени и от официалния сайт на ATP, който също отрази случилото се.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker