Извън БългарияТенис

Григор Димитров на полуфинал след обрат над свой кошмар

Първата ракета на България Григор Димитров се класира за петия си полуфинал през сезона.

Той победи Диего Шварцман, от когото по-рано през сезона загуби във финала на турнира в Истанбул. Гришо постигна обрат след 4:6, 6:4, 6:3 за около два часа битка в Чънду.

По този начин хасковлията ще се завърне в топ 20 на световната ранглиста.

Първият сет продължи близо час. Гришо започна по-добре, като още при 1:1 пропусна да реализира пробив, след като поведе 40:0 при подаване на съперника.

След това Шварцман осъществи пробив, обръщайки с 3:2. Димитров от своя страна го подпомогна с доста грешки.

Аржентинецът имаше възможност на два пъти да приключи първата част и да пробие Григор при 5:3. Българският №1 обаче на два пъти се спаси със сервис.

Сетът свърши 6:4 в полза на Диего Шварцман, който спаси общо четири точки за пробив в сета и съумя да доминира в геймовете на Гришо.

След почивката Шварцман продължи да бъде по-убедителен. Пробив за 2:1 подейства зле на Гришо, което го накара да допуска множество грешки и загуби на нула в подаването на опонента.

Все пак Григор подобри представянето си в хода на сета. След два спечелени поредни гейма на нула, той изравни – 4:4. В този момент Шварцман не успя да реализира нова точка за пробив и бе наказан. Гришо продължи серията си и приключи сета за 6:4.

В решителната част двамата си размениха последователни пробиви и в крайна сметка Димитров успя да осъществи втори такъв за 3:1. До края той нямаше повече затруднения.

На полуфиналите Димитров ще играе с Алберт Рамос-Винолас, който победи Доминик Тийм. Димитров е побеждавал Рамос два пъти на ниво АТР. Те са си разменили по една победа в двубои от други категории.

Полуфиналната битка е в събота не преди 12,00 часа българско време.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker