Футбол

Готов ли е Локо Пловдив да се пребори за шампионската титла този сезон?

След края на миналогодишния сезон и демонстрирането на сериозни футболни качества, Локомотив Пловдив започва настоящия сезон с много престижно присъствие, което доказва за пореден път, че футболът под тепетата е на високо ниво. Това не трябва да ни изненадва по редица причини, но нека обърнем внимание на сериозния възход, който претърпяха железничарите. 

Без съмнение наблюдаваме раждането на един сериозен хегемон в първенството, както и в битката за купата на страната, но тук идва още един интересен момент. Вече можем да говорим за първи стъпки в престижните европейски турнири, а това дава само още повече надежда, че в следващите години можем да видим амбициите да дават резултат. През изминалият сезон станахме свидетели на много интригуващо представяне, което доказа, че Локомотив Пловдив е намерил правилната формула за успех и скорошните хегемони тепърва трябва да свикват с идеята, че вече има още един претендент за трофеи. 

Впрочем не трябва да забравяме, че пловдивският тим беше много близо и до спечелването на дубъл. Разклащането на цялата лига беше факт през миналия сезон, а и в момента не можем да бъдем разочаровани от представянето. Двете загуби в началото на сезона със сигурност не са най-приятната новина, но нека не забравяме, че едната е срещу лидерът и миналогодишен шампион, а другата се случи в тежък сблъсък за местното дерби. Това обаче е само началото на една развихряща се буря и железничарите тепърва ще се мобилизират и ще покажат старата класа, която демонстрираха от миналата година. 

Пловдивският тим не пропусна възможността да попълни редиците с млади футболисти, което подсказва, че победите тепърва предстоят. Любовта на феновете и гордостта на Пловдив в момента не стихва до тук, можем да забележим, че букмейкърите и професионалните анализатори редовно насочват вниманието си към представянето на този отбор. Можем да открием интересни спортни прогнози при професионалистите от Nostrabet на този сайт, както и да се запознаем с букмейкърите, които имат най-високи очаквания за железничарите. 

С изковаването на добър отбор е редно да обърнем внимание на слабите страни на отбора. Такива има всеки, но ако трябва да отразим една за началото на сезона, това са двете загуби. Имайки предвид, че очакванията за този Локомотив са толкова високи, не можем да приемаме допускането им. Все пак именно те се отразяват в крайния резултат, а що се отнася до първенството, там всеки мач е от особено значение и прави разликата. В битката за купата е повече от ясно, че там резултатите стават ясни след всяка среща. 

С новите попълнения в отбора можем да бъдем сигурни, че вицешампионът от миналата година има достатъчно сили, познания и възможности да демонстрира класа и да повтори миналогодишните успехи, а защо не и да ги повиши значително. Не трябва да забравяме, че първите сблъсъци за евро турнирите изискват насочването на силите именно там, но след като миналата година имаше достатъчно поводи за радост, едва ли някой е свалил или редуцирал участията. Нека отговорим на въпроса в заглавието.

 Локомотив имат сили не само да повторят миналогодишния успех, но и да го надградят, детронирането на разградския хегемон, при това след толкова сериозно властване ще позлати отбора, който успее да изпълни тази мисия, а на този етап именно железничарите са на първо позиция в битката.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg: 
:fans: 
:topka: 
:bira: 
:1: 
:happy: 
:red: 
:ole: 
:good: 
:nazdrave: 
:wacko: 
:yahoo: 
:smqh: 
:cry: 
:2: 
:facepalm: 
:blue-white: 
:red-white: 
:white-black: 
:yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg