Анализи и коментариБотев ПловдивФутбол

Готов ли е Ботев за старта на сезона?

През зимата Ботев беше най-активният български отбор на трансферния прозорец, като пловдивчани похарчиха над 2 милиона евро за нови играчи. В тима бяха освободени 6-ма и дойдоха нови 6. 5 от тях дойдоха от челниците в Румъния Петролул (Александру Бенга, Феребори Доре и Хамза Юнес) и Динамо Букурещ (Серджан Лукин и Александру Куртеан), а единственият българин беше Димитър Везалов от Левски.

В контролните срещи Ботев показа доста добра игра, но допусна прекалено леки голове. Почти всички голове, които тимът допусна паднаха след контраатаки или след дузпи. Като определено защитният вал е едно от звената, където Станимир Стоилов трябва да изисква още от своите играчи.

Най-накрая Ботев реши и проблема в нападението, след като през първия полусезон тимът създаваше много положения, но не успяваше да реализира. Трима от четиримата нападатели в тима се разписаха повече от един път. Новата головата машина на тима Хамза Юнес реализира 5 гола, младокът Цветелин Чунчуков реализира 3, а ветеранът Иван Цветков отбеляза 2 и показа, че не е забравил как се вкарва. Единствено новото попълнение Феребори Доре разочарова, като не успя да се разпише.

В халфовата линия Станимир Стоилов има дори и три отбора ако се добавят и младите играчи. За момента това звено действа също много добре и конкуренцията се увеличи.

Пред Стоилов вече не съществува и проблема за липса на достатъчно играчи. През първия полусезон Ботев беше отборът с най-малко играчи в елита, а това си оказа влияние, а освен това трима от титулярите на тима почти не играха през първата част от сезона поради тежки травми. Сега на всеки един пост конкуренцията е убийствена, а младите играчи също могат да се борят за място в първия отбор, ако не бъдат върнати в Раковски.

Поставената цел пред Ботев е участие в Лига Европа, цел която не изглежда недостижима. Въпросът е дали тимът има сили и за нещо повече от евроучастие. На ¼ финалите в турнира за Купата на България “канарчетата” играят с Левски. “Сините” продължават да са колебливи в представянето си и “жълто-черните” могат да ги преодолеят. В първенството тимът е на незавидната седма позиция, но разликата с до 3-ия не е никак голяма.

Още в първия официален мач за новата година Ботев ще играе с най-добрия отбор в България в момента Лудогорец. “Зелените” вече започнаха годината с победа в отложен мач срещу Нефтохимик, а в четвъртък ще играят срещу Лацио. В събота ще се разбере дали Ботев е готов за старта на новия сезон или ще трябва още малко време за сработване на новите играчи.

Дали Ботев може да вдигне купата и да вземе медал от първенството ще разберем в следващите 3 месеца.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker