Първа ЛигаЦСКА София

Голяма новина за ЦСКА!

Реконструкцията на стадион „Българска армия“ трябва да продължи 18 месеца. Това е срокът, залегнал в идейния проект на ЦСКА-София, съобщава „Тема Спорт“. Както е известно, преди 10 дни от клуба запознаха с него държавата.

Това се случи на среща между спортния министър Весела Лечева, Данаил Ганчев, изпълнителния директор на „Спортни имоти Българска Армия“ АД Данаил Димов и представители на ИПА – архитектурното бюро, отговорно за проекта. Бяха показани технически детайли и визуална презентация на съоръжението, а проектът бе приет изключително позитивно от представителите на държавата.

profittips-the best football tips

Припомняме, че в понеделник, 24 април, ЦСКА ще презентира плана си за реконструкция на „Армията“ и пред обществеността. За целта е организирана специална пресконференция от 10:00 часа в БТА. „Ще ви запознаем с отдадения екип, който работи неуморно по създаването на бъдещия ни дом и ще получите още много интересна информация“, обявиха червените.
Новата „Българска армия“ ще представлява умалено копие на стадиона на Ференцварош „Групама Арена“ в Будапеща. Сериозна роля в неговото изграждане имаха от международния оператор SportFive, с който и ЦСКА-София до скоро си сътрудничеше. Въпреки че в началото на годината двете страни прекратиха съвместната си работа, червените продължават да следват първоначалния проект.
Съоръжението в Унгария е с капацитет 23 700 места и е било построено за едва 14 месеца. Новата „Армия“ пък ще е с 15 000 седящи и 3000 правостоящи места, а реалистичният срок за изграждането и е 18 месеца, заради по-специфичните правила в Борисовата градина.
Плановете на ЦСКА-София са нужните разрешителни да бъдат получени най-късно до началото на юли месец, когато да бъде направена и първата копка на стадиона. Тогава отборът ще се премести на „Васил Левски“, а завръщането на „Армията“ трябва да се осъществи през пролетта на 2025 година.

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти – ВЗЕМИ ГИ СЕГА

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker