Ботев ПловдивЛокомотив ПловдивТопФутбол

Голяма новина за Пловдив! Държавата одобри 42 млн. за “Лаута” и 33,5 млн. за “Колежа”

99,3 млн. лева ще получи целево Община Пловдив за 5 свои проекта през републиканския бюджет. В законопроекта за държавния бюджет, който ще се гласува в четвъртък в Народното събрание, са заложени всички проекти, които ще се реализират през следващата година от общините.

Кметът Костадин Димитров бе поискал от финансовото министерство 156 млн. лева за 10 свои проекта, като по-голямата част от сумата е одобрена. Обещанието, че двата стадиона ще фигурират в рамката на бюджета за 2024 година, е факт.

Ако депутатите одобрят бюджета за 2024-а в този му вид, то за стадион „Локомотив” ще бъдат преведени по сметките 42 млн. лева. На толкова е оценен новият етап, който включва централната трибуна и облагородяването на спортния комплекс около стадиона. За стадион „Христо Ботев” сумата е 33,5 млн. лева. С тях ще се завърши съоръжението, като ще може да се покрият и индексациите, които се очакват към фирмата изпълнител.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

На практика с тези средства ще се освободят финансови средства от местните приходи на Община Пловдив. За двата стадиона трябваше в следващите три бюджетни години да се осигурят по над 10 млн. лева. Сега тези средства могат да бъдат разпределени към други обекти.

Друг проект, който е заложен в Бюджет 2024 е реконструкцията на „Голямоконарско шосе”. В сметките са заложени 19 млн. лева, като в тях е и преходния остатък от тази година, когато бяха преведени 9 млн. лева. Със сумата догодина ще може да се завърши реконструкцията в землището на Община Пловдив.

Облагородяването на Античен форум – Изток и Юг също е залегнало с 1,2 млн. лева. Последният проект, който получава финансиране е реконструкцията на ул. „Славянска” в участъка от бул. „Източен” до ул. „Лев Толстой” за 3,6 млн. лева.
Сред големите обекти, които не са получили финансиране са кино „Космос” и „Рогошко шосе”. С осигуряването на средствата за стадионите обаче, заложените в бюджета средства може да бъдат разпределени към тях.

Коледен Шанс в WINBET! Много промоции с награди за общо 1 млн. лв.

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker