АкадемикБаскетбол

Голяма драма възнагради Академик с втора поредна домакинска победа

Академик записа втора поредна домакинска победа, след като победи Черноморец с 87:82.

Първата четвърт завърши при 27:20 за Академик. Във втората четвърт Черноморец спечели с 25:21 и така на полувремето резултатът беше 48:45 за отбора на Академик.

Третата четвърт беше спечелена с 16:15 от домакините. Драмата в последната четвърт пълна – резултатът беше 79:79, но Черноморец направи тройка и поведе с 82:79, Академик отвърна също с тройка и фаул на Александър Милов и поведе с 83:82.

В края на двубоя бяха свирени две поредни технически фаула на треньора на Черноморец – Васил Евтимов. Васил Бачев вкара четирите наказателни фаула и след 87:82 Академик спечели двубоя.

Така Академик записа втори пореден успех у дома след победата над Берое преди седмица.

Най-резултатен за Академик стана Васил Бачев с 21 точки, 14 добави Джейлън Минет, а с 12 се отличи Александър Милов. С индекс от 19 за играч на мача беше определен Махмуд Давидов.

За Черноморец най-резултатен стана Георги Боянов с 26 точки.

Следващият мач на Академик е на 7 януари 2023г. – домакинство на Ямбол.

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker