Футбол

ГЛЕДАЙ: В Сърбия строят уникален национален стадион, ще има зелена естествена фасада

В Сърбия ще бъде построен нов национален стадион, който ще бъде уникален и единствен по рода си. Това ще бъде така тъй като се планира да бъде изградено първото съоръжение с зелена естествена фасада.

Цената му е стряскащите 540 милиона евро или над 1 милиард лева. Стадионът трябва да има капацитет от 52 000 зрители, което ще отстъпва само на Маракана, а иновативната зелена фасада трябва да има четири ринга и да бъде окачена с кабели, върху които са разположени други зелени градини. Общата площ трябва да бъде 32 хектара и да има място за паркиране на 4500 автомобила.

profittips-the best football tips

Стадионът трябва да има четиритръбни “охладители”, които да го направят по-енергийно ефективен. Разбира се, всичко е на хартия и въпросът е дали ще се реализира.
Строителството на стадиона е планирано да започне в края на 2023 г. и да завърши през 2026 г. Началото на строителството му беше отложено преди няколко години поради пандемията от коронавирус, а и цената му се е завишила доста заради голяма инфлация в световен мащаб.

Плодов слот от ново поколение – Bulky Fruits 🍒 и Inbet приветстват играчите с много награди и бонуси

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker