бетано най-добър сайт за слот игри
НационалиФутбол

Герой от “златното” поколение е новият национален селекционер

Петър Хубчев е новият селекционер на националния отбор по футбол.

В сряда Йордан Лечков официално ще представи бившия си съотборник от германския Хамбургер и тима на България, пише Труд. Именно той е провел експресните преговори с Хубси след напускането на Ивайло Петев в посока Динамо (Загреб).

Контрактът започва от 7-ми октомври. На тази дата и на 10-ти на България предстоят гостувания в световните квалификации срещу смятани за кошмарни за нашите съперници – Франция и Швеция.

Освен всичко постът продължава да е все по-ветровит след инфарктния старт на България в квалификацията – 4:3 с гол в последната минута срещу аутсайдера Люксембург в София.

В сряда специалистът трябва да подпише договор до края на квалификациите за Евро 2020. Тогава турнирът ще се разиграе в 13 страни от Стария континент. А в настоящата кампания предвид адската група за Мондиал 2018 целта „задължително класиране“ едва ли ще е актуална.

Хубчев направи впечатление с успешния си проект в Берое. Със старозагорския тим той триумфира с купата на България, стана и вицешампион. Преди това стигна до финал за купата и с втородивизионния Черноморец (Поморие).

Специалистът бе освободен от Берое след домакинската загуба с 0:2 от ЦСКА в първия полуфинал за купата на България миналия сезон.

Треньорът бе част от поколението на четвъртите в света и бе основна част от защитата на “трикольорите” на световното в САЩ`94. С националната фланелка той има 35 мача и едно попадение. Клубната му кариера като футболист минава през Осъм (Ловеч), Левски, Хамбургер и Айнтрахт (Франкфурт).

Треньорската му кариера започва във Франкфурт, където се подвизава в ролята на помощник-треньор, а след това е назначен за наставник на младежката формация.

През 2002 година той става помощник-треньор на Пламен Марков в националния отбор на България и с това дуо “лъвовете” за последен път се класираха на Европейско първенство в Португалия през 2004 година.

След това той работи като треньор на Славия, Бад Вилбел, минава през втория отбор на Франкфурт и Волфсбург, а през 2009 година се завръща в България начело на Черноморец (Поморие), където изкарва две години.

През 2011 поема Ботев (Пловдив), а от 2012 до 2016 година е начело на Берое, където постига най-големите си успехи като печели Купата на България, Суперкупата на България и класира тима на 2-ото място в първенството.

През 2013 година става и “Почетен гражданин на Стара Загора. Хубчев е избран за Футболист на века в Ловеч и за “Почетен гражданин на града”.

При отказ на Хубси варианти за поста са били Красимир Балъков и Стойчо Стоев.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker