Левски СофияПърва Лига

Генералният спонсор на Левски Palms Bet излезе с отворено писмо до “сините” фенове

Генералният спонсор на Левски Палмс Бет излезе с отворено писмо до обществеността след последните събития около “синия” клуб.

ТribunaPlovdiv.bg публикува текста без редакторска намеса:
Отворено писмо от Палмс Бет и групата компании:

С настоящото писмо бихме искали да потвърдим нашата безрезервна подкрепа към ПФК „Левски“ и намерението ни да продължаваме да сме до „Левски“ в пътя му напред и в развитието му като елитен клуб в българския и европейски футбол.

В тази връзка искаме да заявим следното:

• Фирма РС Консулт АД от групата компании на генералния спонсор има сключен Консултантски договор с ПФК „Левски“. Това не е Договор за управление и консултантската фирма не се е намесвала в управлението на клуба. Съгласно договора за постигнати резултати за периода на договора, дружеството следва да получи 10% от приходите без ДДС, като се изключват всички приходи от ДАРЕНИЯ, АБОНАМЕНТНИ КАРТИ, ЧЛЕНСКИ ВНОС и СПОНСОРСКИ ДОГОВОРИ.

• РС Консулт е заплатила разходи за дейността на ПФК „Левски“, между които изплатени хонорари, бонуси и премии на служители на ПФК „Левски“, които са изцяло извън сумите по спонсорските договори. Сумите за разходи, платени от консултантското дружество, са в размер от 975 хиляди лева и са по-високи от сумата по възнаграждението от 750 хиляди лева, за която са издадени фактури към ПФК „Левски“, като за всичко има документи и фактури. В услуга на клуба консултантското дружество е платило ДДС върху неполучените 750 хиляди, което ДДС е приспаднато от задълженията на клуба по ДДС към НАП. Отделно групата компании е направила плащания извън спонсорските договори за още 980 хиляди лева или общо 1 960 000 лева извън спонсорските договори, по които също групата е платила ДДС в услуга на клуба.

• Твърди се, че спонсорът доминира в управителния съвет, в който участват Ивайло Ивков, Даниел Боримиров и представител на спонсора. Членът от страна на Палмс Бет в Управителния Съвет, Радослав Разпопов напусна и ПОДАДЕ ОСТАВКА още през месец септември 2022 година. Оставката му не е приета вече шести месец и не бе назначен заместник поради отказ на Петър Ганев от Надзорния съвет.

• РС Консулт винаги е подпомагал и подкрепял усилията на „Левски“ за привличане рекламодатели и на нови спонсори. През изтеклия период ПФК „Левски“ сключи договори с множество фирми извън групата на Генералния спонсор, което многократно бе обявявано и от изпълнителния Директор в негови изказвания. Нещо повече, нееднократно генералният спонсор се е отказвал от правото си да рекламира на гърдите на мачовите фанелки в името на каузата „Левски“.

• Палмс Бет и групата компании както през миналата година така и през настоящата съдейства на ПФК „Левски“ за осъществяването на трансфери на футболисти като последният трансфер на Ел Джамили бе осъществен изцяло с дарение от генералния спонсор. Извършеният трансфер на Роналдо бе направен по изрична молба на Станимир Стоилов и Даниел Боримиров в период, в който трябваше да се осигури срочно финансиране. То по изключение се реализира чрез заем от консултантската фирма. Това е и единственият заем към клуба от групата компании на генералния спонсор. Като формално основание за договора има договорен процент от бъдещ трансфер (5%), което е нормална практика. Нека не забравяме, че такъв трансфер може никога да не се осъществи.

• Системата за ЛЕД реклама на стадиона е закупена от фирма от групата компании на генералния спонсор и предоставена за ползване от ПФК „Левски“ по време на домакинските им мачове. Искаме да поясним, че ЛЕД системата е собственост на частно дружество, което я е заплатило на 100% към доставчика. Несъстоятелно е твърдението, че ПФК „Левски“ ИЗПЛАЩА тази система, тъй като дружеството не издава фактури към клуба. Тази ЛЕД система дава възможност на клуба, да генерира приходи от продажба на реклама от над 500 рекламни минути на сезон като ПФК „Левски“ е единственият клуб от Ефбет Лига, който ползва тази система по време на всичките си домакински мачове. Приходите от тези продажби изцяло отиват в клуба.

Поради множеството недоказани твърдения в публичното пространство и с цел прозрачност ние приветстваме идеята на мажоритарния собственик за независим одит на всички договори и документи на клуба, което ще верифицира от независим източник цялата истина около сключването и изпълнението на всякакви договори от клуба.

В допълнение искаме да заявим, че в ролята си на генерален спонсор сме изисквали надзорният съвет да упражнява финансов надзор, върху разходите на клуба и спазването на финансовата дисциплина като гаранция за излизане от тежкото финансово състояние на клуба, който надзор очевидно се очерта като най-сериозния проблем за възникналото напрежение. За нас истината е тази, която е подкрепена с факти и необорими доказателства и документи, а не подхвърлени думи и сме готови да предоставим за това нужната документация.

Искрено съжаляваме, че старши треньорът Станимир Стоилов оставя отбора и си тръгва в този момент, мотивирайки се с решението за освобождаването на изпълнителния директор от мажоритарния акционер на ПФК „Левски“ и се надяваме, че все пак ще промени решението си и ще остане с отбора.

С настоящето отворено писмо се обръщаме към всички привърженици на клуба, като още веднъж декларираме, че заставаме безрезервно и безкористно зад ПФК ”Левски“, както сме го правили през изминалите години. Бихме искали да се обърнем към цялата синя общност, за да уверим, че имаме намерение да помагаме на клуба във всяка стъпка и занапред, както сме го правили досега.

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker