БотевТопФутбол

В средата на февруари внасят пълния проект за стадион „Христо Ботев“

В средата на този месец проектантът арх. Георги Савов ще входира пълната преработена проектна документация за стадион „Христо Ботев“ в община Пловдив. Савов потвърди пред кмета Здравко Димитров крайния срок, въпреки здравословните проблеми в екипа си, заедно с актуалните количествени сметки.

Това стана ясно на днешната регулярна среща, на която присъстваха Здравко Димитров, заместник-кметът Пламен Райчев, главният архитект Димитър Ахрянов, управителят на фирмата изпълнител Илиян Филипов, архитект Савов и надзорникът Атанас Ангелов.
„На базата на новите количествени сметки ще бъде остойностена работата по проекта и ще стане ясно какъв обем от строително-монтажните дейности ще бъдат извършени с отпуснатите от държавата 25 млн. лв. с ДДС. Търсим всички варианти да бъде изградена и козирка на целия стадион, с което да удовлетворим желанието на феновете“, коментира кметът Здравко Димитров. Той покани на следващата среща идния вторник представители на ПФК „Ботев 1912“ АД, които да се запознаят с напредъка на дейностите по проекта. По-рано на оперативка при зам.-кмета Райчев представители на ОД на МВР и служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ се запознаха с проекта и дадоха своите препоръки, съгласно безопасността на зрителите и подготвеност на съоръжението срещу хулигански изстъпления.
Преградни огради около сектора за гости, високи най-малко 2,5 м., както и предвиждане на проект за видеонаблюдение, обхващащо всички седящи места и подстъпите към стадиона, бяха препоръките на началника на сектор „Специализирани полицейски сили“ гл. инспектор Красимир Антонов. Старши инспектор Йордан Ангелов – началник група ДПК към „ПБЗН“ поиска пожарни хидрантни кранове в близост до терена, за да бъдат ползвани в случай на нужда за зареждане на дежурните противопожарни автомобили.
Проектът за видеонаблюдение ще бъде входиран за съгласуване в полицията веднага след като бъде готов. Кметът Здравко Димитров и изпълнителят на дейностите по проекта Илиян Филипов разгледаха възможността за изработване на олекотена покривна конструкция от винил, с каквато е покрит стадионът на „Бешикташ“ в Истанбул. Такава конструкция няма да наруши условията на обществената поръчка, но може да ускори значително завършването на козирката.

Betano официално е в България с Уникални Бонуси за Нови Клиенти

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker