бетано най-добър сайт за слот игри
Други спортовеДюшИз града

В Пловдив стартира веригата „Млад гросмайстор”

Шахматен клуб Пловдив проведе Първия турнир от веригата „Млад гросмайстор“ 2014-2015 г.

Това е третото издание на веригата турнири, които се провеждат в пет града в България – Варна, Пловдив, Плевен, Шумен и Благоевград. Победителите от всеки град във всяка категория играят финален турнир през пролетта на следващата година. Турнирите „Млад гросмайстор“ са част от проекта „Надеждите на България“ на шахматен клуб „Веселин Топалов“ (Пловдив) и е финансиран от фондация „Америка за България“.

Турнирът в Пловдив се проведе в 6 кръга по Швейцарска система, с контрола на игра по 50 минути на състезател до края на партията с добавени 10 секунди за всеки изигран ход. В надпреварата участваха шахматистите до 10, 12 и 16 години.

Убедителна победа постигна Тодор Георгиев (до 16 години) с пълен точков актив – 6 точки от 6 възможни. Втори е Виктор Боев (до 16 г.) с 4,5 т. Също с 4,5 т. трети в главното класиране, но първи до 12 години е Ивайло Кирилов. Ярослав Докузов е втори до 12 г. и четвърти в главната таблица с 4 т.

Георги Колев е първи до 10 г. и пети в основната табела, също с 4 т. С по 4 точки са състезателите заемащи 4-то – 9 –то място.

Драгомир Вълчев е победител в „Б“ турнира с 5 точки от 5 възможни. В тази група участниците са най-много 8 годишни. Втори е Симеон Тодев с 4 т. Трето – пето място се дели от малките шахматисти с по 3 точки.

Първото издание на турнира „Млад гросмайстор“ за този сезон и част от проекта на шахматния клуб Пловдив „Аз обичам шахмата“. На шахматистите им предстои изпитание в традиционния детски турнир „Тримонциум 2014“, който вече е в международен формат.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker