бетано най-добър сайт за слот игри
Анализи и коментариБаскетболВолейболДруги спортовеДюшИз градаПловдивчаниФутбол

В Пловдив за спорта отново останаха само трохите

За пореден път държавата абдикира от втория по големина град в България и даде трохи за замазване на очите. Важните спортни проекти в града бяха замразени, а все пак с трохите може да се закърпи поне малко спортното училище.

Стадион “Пловдив”

Болната тема за Пловдив от почти 20 години. Няма никакви индикации, че през 2015 ремонтни дейности на стадиона ще има. По скоро стадионът ще си остане в това положение още дълги години. На един исторически стадион, който не само, че е най-големият в България, а на него са се провеждали исторически срещи, световни и европейски първенства по лека атлетика за младежи ще остане в окаяно състояние и индикации за оправянето му почти няма. В София не искат и да чуят за стадиона, защото ако бъде направен национален стадион в София няма да бъде нужен, а той може да бъде преместен в Пловдив. Реално погледнато на държава ще струва доста малко ако националния стадион е в Пловдив, но това няма как да стане. Обещанията за национален стадион в София също зациклиха и едва ли той ще бъде готов в следващите 4 години, ако въобще бъде направен. Инвеститори за съжаление няма, след като Христо Стоичков доведе испанци, които представиха проект, но след това се отказаха от инвестиции в стадиона и си заминаха.

Най-късен краен срок за нов стадион “Пловдив” – 2020г.

stadion plovdiv

Зала “Колодрума”

Залата на “Асеновградско шосе” беше започната преди повече 6 години, но все нещо се случва и тя не може да бъде завършена. Не остана много до завършването и, но правителството спря парите за финалния етап и от няколко месеца нищо не се прави по залата. Тя е много важна, защото ако не бъде готова до края на годината България може да не приеме Европейското първенство по волейбол през 2015г., на което сме домакини. Единствената готова зала е “Арена Армеец” в София, а ДКС във Варна и залата в Русе почти сигурно няма да бъдат готови навреме. Ако България няма втора зала през ноември 2014г. то европейското почти сигурно ще бъде дадено на друга държава. Шампионатът е заедно с Италия. Индикации за завършването на “Колодрума” навреме има, но все още няма действия. Ако до края на годината залата бъде готова то Европейско първенство по волейбол ще има. Ако няма зала обаче шансът България да бъде домакин на шампиона на стария континент е почти нулев.

Kolodruma

Най-късен краен срок за “Колодрума” – 2015г.

Спортното училище “Васил Левски”

Държава преведе едни смешни 1.5 милиона лева за спортното училище в Пловдив, което е дало на България и света велики спортисти като Стефка Костадинова, Йордан Йовчев и още много олимпийски, световни и европейски шампиони в различните спортове. Тези пари са недостатъчни за модернизацията на училището, което е в окаяно състояние от години и почти никой не му пука какво се случва в училището, което е дало най-много медалисти на България. С тези пари нито ще има шанс да се оправи басейна, нито закритата атлетическа зала ще бъде подобрена. А в училището ще продължават да тренират при минусови температури в залите. Поне малко може да бъде закърпено положението, но то ще бъде прекалено малко.

Sportno uchiliste

Равносметката

Пловдив ще получи едва 1.5 милиона за спорт, който не е са достатъчни за нищо…

В Ботевград откриха нова зала, Гоце Делчев ще има зала за почти 10 милиона.

В доста по-малки населени места държавата дава пари за зали. В Гоце Делчев ще правят зала за почти 10 милиона, но най-интересно е, че в града няма нито баскетболен, нито волейболен отбор. В Ботевград пък беше открита чисто нова зала, в която ще домакинства местния баскетболен отбор.

Е щом може да се дават пари за малките градове защо не може да се даде нещо и за втория по големина град в България дал легенди на българския спорт като Йордан Йовчев, Стефка Костадинова, Христо Стоичков и още много.

 Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Един Коментар

  1. Това е срамно,тия от държавата как може да се подиграват така?Да не дадат нито един лев за спорната зала?Срам!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker