Локомотив ПловдивТопФутбол

В Локо се движат по разписание за Европа

Когато на 11 април Александър Томаш пое Локо Пд, бе ясно, че за смърфовете започва нова ера. На „Лаута“ бе сложен край на системата 3-5-2, която донесе две купи и една Суперкупа, но робувайки на резултата, убиваше красотата и атракцията. Философията на Акрапович бе изчерпана и трябваше да отстъпи място на доминиращия футбол. „Пасът на сигурно“ отстъпи място на импровизацията.

Преди сезон „от влака“ слязоха основни играчи като Умарбаев, Салинас и Гомис. Времето за селекция притискаше смърфовете, но с оглед на поставените финансови рамки в Локо се справиха повече от добре. Те видимо не допуснаха грешка на пазара и дори могат да се похвалят с няколко трансферни удара. Хоркаш, Зебли, Матеус и Дион.

Смърфовете започнаха ударно сезона и след първите 11 мача регистрираха един от най-силните стартове в историята си, като изоставаха единствено от разписанието, наложено в шампионската 2004 година.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

Въпреки скромната резервна скамейка черно-белите постепенно набираха скорост и бе видно, че играчите все по-добре разбират и вярват в идеите на Томаш. Показателна е метаморфозата на Митко Илиев, който се лиши от блясъка си, но подчини действията си на отбора, а Карагарен изигра едни от най-силните мачове в кариерата си.

Разбира се, бяха допуснати и неизбежните грешки на растежа, но големият успех и истинското признание за прогреса на пловдивчани независимо от резултатите бе, че те отнеха топката на Лудогорец, накараха Левски да се притеснява на „Герена“, а ЦСКА изпадна в тотална защита на „Лаута“…

tribunasofia

Знакови ще останат победите над Славия и Черно море, в които се видя в най-пълна степен какво може Локо. Агресивен, високо изнесен отбор, който не дава шанс на съперника при играта за втора топка и показва добра реакция при загуба на кълбото… За постигане на постоянство в тези аспекти са нужни много работа, концентрация и класа. В някои мачове заложеното в плана не се получаваше и Локо стана жертва на собствения си идеализъм. В някои мачове тимът бе прекалено хазартен, в други пък действаше по-сигурно, имаше криволичения. Но възходът бе налице.

И това го показва класирането – черно-белите зимуват само на 3 точки от третия ФК ЦСКА 1948 Сф. И можеха и да са пред този съперник в класирането, ако не бяха загубили от него на „Лаута“. Тоест прогресът спрямо есента на 2021-ва бе голям.

През миналата кампания смърфовете дишаха праха на градския съперник Ботев. Но сега с доста по-малък бюджет са на 14 точки пред него. И на всичкото отгоре спечелиха Битката за Пловдив с централни защитници, чиято обща възраст бе под 40 години. Локо е актуалният господар под тепетата, а доминацията не е само на терена.

Смърфовете изнесоха на съгражданите си урок по футболен мениджмънт. С правилна работа, стегната организация, ясно разпределени функции и точен подбор на изпълнителите на всички нива черно-белите показаха нагледно как клубът може реално, а не само на обещания да върви напред.

bet365
И затова черно-белите ще посрещнат Коледа на коловоз, който води към Европа. А с прибавяне на малко класа през зимата, то Новия Локомотив може да тръгне на пътешествие из Стария континент.

“Тема Спорт”

Бонуси като за Световно: 1 млн. ако си познавач в прогнозите + Безплатни Завъртания за всеки гол

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker