Анализи и коментариБотев ПловдивФутбол

В Ботев имa криза на доверието

Най-после душманите на “Ботев” ликуват. “Канарчетата” са в криза. Не толкова игрова. Криза на доверието е. Здравата доскоро нишка между отбор, треньор и фенове е сериозно увредена. Мълчанието по върховете пък дава храна на свирепите хиени, обикалящи около Колежа. Сега най-лесно е гладът на хищниците да бъде утолен с невинната жертва Станимир Стоилов. Беше ясно, че и отлично смазаната доскоро машина “Ботев” ще заскрибуца. Само от отговорните фактори край Бирената фабрика зависи дали ще се поддадат на изкушението и ще си измият ръцете с Мъри. Това обаче е лесната опция. Тази, която би им спечелила моментни аплаузи. По-трудно ще бъде да стиснат зъби, да покажат характер и благодарност. Благодарност към Стоилов, който доказа, че е правилният човек за дългосрочния проект “Ботев”. Именно хасковският спец и щабът му са архитектите на всичко хубаво, което се случва в тима от 11 месеца насам. Амбициозен, модерен и класен треньор, чудесен психолог, силен характер и роден победител – това е Мъри. Лоялността му към “Ботев” е неоспорима, той я засвидетелства, когато бе нужно. Сега трябва босовете да му върнат услугата. Не просто за да са квит. А защото това би било полезно за “Ботев”. Стоилов заслужава кредит на доверие. Заслужава да му се даде шанс да направи силна зимна селекция. Заслужава време да изгради силен състав. В България сме царе да зачеркваме с лека ръка граденото. “Ботев” обаче не е просто един от многото клубове. Дори и в най-тежките Христолови години. И шефовете на Колежа имат историческата възможност да затвърдят тази тенденция. Привържениците са интелигентна публика. Такава, която умее да прощава грешки. Ако Мъри бъде оставен на спокойствие да работи – ще направи “Ботев” шампион. Ако не през този сезон, то със сигурност през следващия. Тогава душманите отново ще се покрият вдън земя. А лошият период и липсата на късмет през последния месец ще бъдат просто един спомен.

Стефан Марков, в-к Стандарт

Подобни

2 Коментара

    1. Какво са прави бе? С всеки изминал ден, който тоя хасковски каун стои, толкова повече задълбаваме. “Селекцията” му я видяхме…..колко още шанс да му се даде? Стиска си високата заплатка и не му пука.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker