Локомотив ПловдивТопФутбол

Върховният съд потвърди поръчката за 42 млн. лева на “Лаута”, всичко е в ръцете на кмета

Върховният административен съд потвърди решението на КЗК за условията по обществената поръчка за стадион „Локомотив” за централната трибуна и вертикалната планировка. С три отделени определения ВАС смятат, че претенциите на кърджалийската фирма „Ел Системс” АД, и двете софийски – „Юнайтид груп” и „Парсек груп”, са несъстоятелни.

Това означава, че Община Пловдив може да продължи събирането на оферти за стадиона, решението обаче трябва да бъде взето от градоначалника Костадин Димитров. Не е изключено да се преразгледа цялата документация за възможни пороци, тъй като тя бе пусната в предишния мандат.

Ако поръчката продължи, то до месец може да има избран изпълнител, но е възможно отново да има жалби в КЗК и ВАС. Това се случва на фона на искането на кмета Костадин Димитров към държавата за 72 млн. лева за финансирането на двата стадиона – по 36 млн. лева за двете съоръжения.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

В момента по текущата поръчката остава единствено „Спортклуб” , с чието завършване договорът ще бъде завършен.

Припомняме, че в поръчката за 42 млн. е записано, че има осигурени 24 млн. лева с ДДС. за строителството. Не е ясно обаче по какъв начин те се застъпват с първия етап. До този момент има в действителност осигурени 24 млн. лева, сред които 12 млн. лева са от правителството, а още 12 млн. лева са от заема, който тегли Община Пловдив.

Все още обаче не е ясно колко ще струва първия етап, тъй като ще има индексации на стойността на част от дейностите, които са по методиката на Министерството на регионалното развитие. В същото време има решения на Общинския съвет за две суми по 5 млн. лева за 2024 и 2025 година. Те обаче биха могли да бъдат хипотетично отменени, така че в този смисъл не може тези средства да се вкарват в графата осигурено финансиране.

Всички дейности по втория етап на Лаута трябва да бъдат завършени за 720 дни, или две години. Изискването към кандидатите е те да са извършили обект от същата категория, както и да са реализирали оборот от 70 млн. лева в последните три финансови години.

Критериите за оценка пък са 60% техническо предложение, срокове и контрол на строителството, а 40% – цена.

🍊Ексклузивна игра Hot Deco Branded Game Inbet от Amusnet🍊

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker