Извън БългарияФутбол

Вълнуващ уикенд за футболните фенове! Вижте мегадербитата в Европа

Очертава се един от най-интересните уикенди във футболно отношение през тази година.

Освен Дербито на Пловдив, противопоставящо отборите на Локомотив и Ботев, още няколко мегадербита ще бъдат изиграни след паузата за мачовете на националните обори

За неутралния фен, а и най-вече за големите запалянковци, чакащи тези мачове, това може би ще са най-интересните събота и неделя. Екипът на TribunaPlovdiv Ви показва големите мачове, които ще можете да проследите:

Манчестър Юнайтед – Арсенал

Идната събота започва с дуела между Манчестър Юнайтед и Арсенал от 14,30 часа българско време. На “Олд Трафорд” Юнайтед приема Арсенал в най-вълнуващия мач от кръга в английската Висша лига.

“Червените дяволи” са шести в класирането и в момента са на 6 точки зад четвъртия Арсенал. Загуба от лондонските “артилеристи” ще бъде изключително разочароваща за тима на Жозе Моуриньо. Победа в “Театъра на мечтите” пък дори би могла да изстреля отбора на Арсен Венгер на върха.

Борусия (Дортмунд) – Байерн (Мюнхен)

В 19,30 часа Борусия (Дортмунд) приема на “Сигналу Идуна Парк” шампиона Байерн (Мюнхен) в големия сблъсък на Бундеслигата. Мачовете между тези два отбора се превърнаха в истински спектакли в последните няколко години.

Баварците делят първото място в класирането с новака РБ (Лайпциг), а “жълто-черните” от Дортмунд са едва пети, на 6 точки от първата позиция, което със сигурност може само да повиши мотивацията им.

Атлетико Мадрид – Реал Мадрид

Чоло Симеоне срещу Зидан или битката за испанската столица между Атлетико Мадрид и Реал Мадрид. Мачът е на “Висенте Калдерон” и един от най-интригуващите, но далеч не единственият голям сблъсък във футболна Европа този уикенд.

В 21,45 часа започва двубоя между Атлетико Мадрид – Реал Мадрид. “Лос бланкос” на Зинедин Зидан са лидери в подреждането с 27 точки, а “дюшекчиите” на Диего Симеоне заемат четвъртата позиция с 21. Победа на Реал ще бъде тежък удар по амбициите на Атлетико, докато поражение на Кралския клуб ще даде шанс на Барселона да се изкачи на върха.

Фенербахче – Галатасарай

Големи дербита има и в неделя. В 19,00 часа е време за един от най-чаканите двубои в турския футбол: Фенербахче – Галатасарай. Двата тима се намират съответно на пето и трето място в класирането, като разликата между тях е 2 точки.

Милан – Интер

Може би едно от най-големите и интересни дербита ще е Дерби дела Мадонина – битката за Милано. Милан се изправя срещу Интер от 21,45 часа и победа на “росонерите” ще направи разликата между двата тима 11 точки.

В момента червено-черните са трети в класирането и изостават само с 5 точки зад лидера Ювентус, докато “нерадзурите” са девети. Предвид заряда в подобен мач и новоназначения треньор на Интер – Стефано Пиоли, ни очаква един много интересен сблъсък за гледане.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker