ВолейболЛегендиЛокомотив - вПловдивчани

Волейболна пловдивска легенда стана най-възрастният волейболист в България

Една от легендите на пловдивския волейбол Димитър Божилов стана най-възрастният волейболист в България. През миналата седмица Божилов беше картотекиран в отбора на КВК Габрово.

През уикенда Божилов дебютира за КВК Габрово срещу Марек Юнион Ивкони на 50 години и записа рекорд най-възрастният волейболист играл в официален мач в България. Не е ясно дали рекордът не е и за Европа.

Пловдивчанинът влезе в три от петте гейма в двубоя, който беше спечелен от Марек с 3:2. Освен това уникалното беше, че баща и син играха един срещу друг, цял мач като титулярно либеро за Марек игра синът на Димитър Божилов Мартин.

Димитър Божилов е възпитаник на школата на Локомотив Пловдив и играе дълги години за тима. През 1986г. заедно със своя добър приятел и съотборник Петър Драгиев стават бронзови медалисти на световното първенство през 1986г.

Причината Димитър Божилов да бъде картотекиран е, че в КВК Габрово няма голям избор на играчи, а тимът едвам оцелява. Габровци ще бъдат и наказани, след като отпаднаха от ЦЕВ къп, но трябваше да продължат в евротурнирите в третия по сила турнир в Европа Чалъндж къп, там те щяха да играят срещу руския Губерния водена от националния селекционер Пламен Константинов, но мач няма да има, защото тимът се отказа от участие.

От тима заявиха, че пари има до зимата и ще играят до тогава в Суперлигата, но от новата година бъдещето на клуба е неясно.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker