ВолейболМарица - жени

ВК Марица – Отбор на месец октомври

Тимът на „Марица“ (Пловдив) бе избран за Отбор на месец октомври, а селекционерът Иван Петков стана Треньор №1 на месеца в традиционната анкета на Пресклуб „България“.

Иван Петков, старши-треньор на Марица:

„И аз искам да благодаря за оказаната ми чест! Тази награда не е само моя, но и на целия ни колектив. Определено бях много приятно изненадан. С това си участие в най-престижния клубен турнир на Европа, мисля, че ние като отбор се изкачихме с едно стъпало нагоре.

Чисто като психология, започнахме да мислим по малко по-различен начин, започнахме да се опитваме да се конкурираме с най-добрите. Анализирахме играта и недостатъците в мачовете си с най-добрия отбор и мисля, че това е една сериозна крачка за целия клуб, която в бъдеще ще ни донесе дивиденти и ще ни помогне при следващите участия на нашия отбор във всяка една сфера – не само спортно-технически, но също и като организация, маркетинг…

Мисля, че в момента Марица разполага с отбор, окомплектован със сериозни състезателки, и мисля, че нашите амбиции в турнира за Купата на ЦЕВ са съвсем реални, дори и следващият ни съперник да е един доста труден, доста известен отбор.

Насочили сме едни много сериозни усилия към това да се опитаме да се преборим с този противник и да продължим нашия път в Европа, без да искам да захранвам никого с излишни надежди и очаквания.

Не подценяваме срещите си и в Националната волейболна лига и имаме респект към всичките си предстоящи съперници в българското първенство.”

Борис Халачев, мениджър на Марица:

“Политиката на клуба е да градим все повече и повече и участието ни в Шампионска лига беше още една крачка по пътя, който сме поели.

Надявам се в предстоящото ни участие в следващия по сила евротурнир – за Купата на ЦЕВ, също да изиграем повече от два мача, защото при отсъствието на Балканска лига, каквато има в баскетбола, евротурнирите са единствената ни възможност да играем в повече международни срещи.

Обсъждаме с БФВ и с колегите си от другите балкански страни различни варианти за създаването на Балканска лига и се надявам в близко време тази идея да се осъществи.

Колкото по-напред продължим в европейските клубни турнири тази година, толкова по-лесно ще ни е догодина, при едно евентуално ново участие в Шампионската лига, да привлечем състезателки на добро ниво и да намерим съответното финансиране.

Нашата цел е ние да се развиваме като клуб, но да се развива и българският женски волейбол като цяло. Мисля, че това, което ние правим, е нещо хубаво, и се надявам колегите и от другите клубове да намерят вариант да последват нашия пример.”

Радосвета Тенева, капитан на Марица:

“Искам да благодаря за оказаното внимание! Да, преминахме успешно първия кръг на Шампионската лига – постижение, първо по рода си в женския волейбол у нас. Ние продължаваме да се трудим упорито в залата. Условията, предоставени ни от клуба, са много добри. Колективът е сплотен и се надявам да продължим максимално напред в Европа.”

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg: 
:fans: 
:topka: 
:bira: 
:1: 
:happy: 
:red: 
:ole: 
:good: 
:nazdrave: 
:wacko: 
:yahoo: 
:smqh: 
:cry: 
:2: 
:facepalm: 
:blue-white: 
:red-white: 
:white-black: 
:yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни. Сайтът ни НЕ съдържа изкачащи и натрапчиви реклами Услугите, които предлагаме са напълно безплатни Молим Ви да го изключите за TribunaPlovdiv.bg, тъй като рекламата е честният начин медиите да се финансират. Това е важно за нас. Благодарим Ви, Екип на TribunaPlovdiv.bg