Други спортовеИзвън България

Вижте защо спортистите хапят медалите си?

Пита ли ли сте се някога защо всички спортисти на почетната стълбичка захапват своите медали, след като те биват поставени на техните вратове?

Едно от обясненията е, че така увеличават любопитните очи към своя голям момент, а и фотографите правят по-интересни снимки.

Истаната обаче е друга! Тя може да се търси още в минали времена, когато целият Далечен Запад на Северна Америка е луднал по Златната треска.

Тогава хората са захапвали златото и монетите, за да проверят дали са истински. Човешките зъби са по-твърди от златото, но по-меки от пирита. Ако златото не е фалшиво, повърхността ще бъде достатъчно мека, за да останат леки отпечатъци от зъбите по него. В обратния случай, ако е олово или нещо друго, монетата остава непокътната.

Също така медалите в Рио де Жанейро са направени с по-голям процент сребро, отколкото злато – само около 1,3%. Медали от масивно злато не са били изработвани от 1912 година. Т.е. победителите от Олимпиадата в Бразилия трябва да знаят, че техните златни медали всъщност са сребърни, пише Gong.bg

Снимка: ndt1.com

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker