бетано най-добър сайт за слот игри
Извън БългарияФутбол

ВИДЕО: От нищото до големия футбол – футболистите, които използваха шанса си

През последните няколко години станахме свидетели на това как анонимни за всекиго футболисти изведнъж се превръщат в главни фигури в отборите си.

Някои от тях са били пренебрегвани от своите треньори, други пък просто не са показвали нужните качества, за да се утвърдят бързо в световния футбол.

Примерите са много а екипът на TribunaPlovdiv.bg ще Ви припомни някои от тях, имената на които са ежедневно в спортните медии.

1. Гарет Бейл


Уелсецът е закупен в отбора на Тотнъм през 2007-ма от Саутхемптън срещу скромните за Висшата лига пет милиона паунда. По това време Бейл играе като ляв бек и среща много трудности в адаптацията си, като е смятан за истински провал. Дори записва срамния рекорд от 24 поредни срещи, в които не записва нито една победа с отбора си. Нещо повече – бъдещата звезда на световния футбол не успява да се пребори за титулярното си място с другия ляв краен защитник в Тонтъм Беноа Асу-Екото. Промяната идва, след като е изнесен напред и заиграва като атакуващ полузащитник.

През сезон 2010/11 е избран за най-добър играч в Англия от Асоциацията на професионалните футболисти. През сезон 2012/13 печели отличието за втори път, както и наградата за най-добър млад играч. Друга награда, която получи след края на сезона, е тази за играч на сезона в английската висша лига, дадена му от главния спонсор „Барклис”. Така си спечелва рекорден трансфер в Реал Мадрид (£85.3 млн), където и до днес е ключова фигура.

2. Дрис Мертенс


Белгийският нападател преминава в тима на Наполи от ПСВ Айндховен през лятото на 2013-та като заместник на напусналия в посока ПСЖ Единсон Кавани. Под ръководството на Рафаел Бенитес Мертенс се представя посредствено и в три сезона успява да отбележи 34 гола в 138 срещи. След идването на Маурицио Сари промяната в играта му придобива съвсем други измерения. През последния сезон той нанизва 28 попадения в 35 мача, а през настоящата кампания има на сметката си 10 гола в 12 срещи, превръщайки се в един от най-опасните нападатели в Серия А.

3. Фернандиньо


През 2013-та бразилецът е привлечен в Манчестър Сити от Шахтьор Донецк. Адаптацията му обаче към английския футбол е доста трудна и той често остава на пейката за сметка на застаряващия вече ЯЯ Туре. Полузащитникът обаче е като преобразен през този сезон. Под ръководството на Пеп Гуардиола той преобразява играта си и е предпочитан пред футболисти като Гюндуган, Делф, Туре и Бернардо Силва. Халфът движи средата на терена за “гражданите” заедно с Кевин Де Бройне.

4. Хари Кейн


Преди да направи име, Кейн играе като преотстъпен в редица нискоразредни английски отбори. Английският нападател избухва в Тотнъм и нанизва 75 попадения в рамките на три сезона. От август 2014-та досега Кейн е отбелязал 119 гола за клубния си тим и националния отбора на Англия, доказвайки, че е не “еднодневка”.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker