Ботев ПловдивТопФутбол

ВИДЕО: Кошински: Иван Йотков още е изпълнителен директор в Ботев, Самуилов никога не е искал да строи “Колежа”

Председателят на Сдружение ПФК Ботев Радослав Кошински разкри много интересни неща в предаването “Спортна Трибуна”. Кошински заяви, че изпълнителен директор на “канарчетата” все още е Иван Йотков.

Председателят на Сдружението допълни, че Георги Самуилов е основен спонсор на отбора от 5 години и “жълто-черните” съществуват благодарение на него. Кошински сподели още, че според него досегашният бос на Ботев никога не е искал да строи стадион “Христо Ботев”, а просто очакванията на феновете към това са били огромни.

“През последните седмици чисто организационно на ниво собственост в клуба се случиха няколко неща. Едното беше събрание на акционерите на клуба, а другото беше среща с Георги Самуилов, на която обсъдихме общото събрание след което той ни върна мажоритарния пакет акции”, започна Кошински.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

“Прехвърлянето на акции или така нареченото джиросване може да стане по всяко време и на всяко място. Общото събрание има за функция да събере собствениците на акционерното дружество и да избере управляващия орган – в този случай съветът на директорите.

Георги Самуилов е основен спонсор на отбора от 5 години. Той даваше пари и по време на двете спечелени Купи – Купата на България през 2017 година и Суперкупата на България същата година.

На срещата ни с него той заяви, че името му е постоянно свързвано с всеки един неуспех на отбора и той не желае това да продължава така.

Г-н Самуилов и до сега не управляваше клуба, той се управлява от изпълнителен директор. Има назначен прокурист Асен Караславов. Иван Йотков към днешна дата още си е изпълнителен директор. Няма проведено общо събрание, което да го освободи. Йотков в момента е в оставка, а прокуристът Асен Караславов реално изпълнява неговите функции.

От 5 години отборът съществува благодарение на парите, които дава Георги Самуилов. В България знаем, че не се печели от футбол, така че аз не бих го съдил много строго.

Аз мисля, че Самуилов никога не е искал да строи стадион “Христо Ботев”, просто очакванията бяха огромни към това нещо.

Нека да не бъдем толкова рязки спрямо Георги Самуилов. В сегашното си състояние за Ботев е изключително трудно да бъде изкаран като търговско дружество на печалба.

Георги Самуилов ще бъде поканен от Сдружението да заеме място в борда на директорите. С него очаквам да сключим спонсорски договори. Обсъждани са параметрите на тези спонсорски договори, но сега няма как да ги разкрия.

Преговаряме с големи пловдивски фирми за спонсорски договори. Разговаряли сме и с ПИМК за такъв договор. Ние заедно с привържениците на Локомотив ще бъдем изключително внимателни около това да не се надписват суми около общественати поръчки за стадион “Христо Ботев” и стадион “Локомотив”.

Разбира се, че ще има одит. Той ще се направи от специалисти. Аматьорски изпълнения на каквито сме се нагледали в много отношения няма да ги допускаме.

Това че акциите са в привържениците, не означава, че те ще управляват клуба. Управлението на клуба трябва да се извършва от хора с подходящото образование, подходящият опит и нужните умения. За сега намерението ни е да вкараме в Съвета на директорите Борис Гиздаков.

Ботев не може да е празен кладенец. Ние имаме една от най-добрите школи в България. Имаме много бисери в първия отбор”, заяви Радослав Кошински.

Вижте цялото интервю в прикаченото видео:

https://www.tribunaplovdiv.bg/1000-лв-начален-онлайн-казино-бонус-от-efbet-де/

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

https://www.tribunaplovdiv.bg/депозирай-бързо-и-лесно-в-bet365-вече-и-без-к/

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker