ВолейболМарица - жени

ВИДЕО: Иван Петков за “Купа Пловдив”: Турнирът не бе някакво много високо ниво, но бе полезен

“Нормално е на този етап от подготовката отборите все още да не са шлифовани”, каза в интервю за volleymaritza.bg старши треньорът на женския Марица (Пловдив) Иван Петков след края на международния волейболен турнир Купа Пловдив 2016.

“Получиха се равностойни и интригуващи мачове. Турнирът не беше на някакво особено високо ниво, но за нас беше доста полезен. Гръцкият Маркопулу Ревойл (Маркопуло) и румънският Динамо (Букурещ) имат идентичен стил на игра. Наблягат повече на техниката и се опитват да държат повече топката в игра и да контролират добре ситуациите.

Затова срещу тях ни беше доста тежко. На този етап не сме се готвили да се изправим срещу конкретни противници и се интересуваме изцяло от това, което се случва в нашата половина от игрището. В решаващия мач с Динамо направихме доста непредизвикани грешки, не бяхме достатъчно концентрирани в защита, сервисът ни не беше на добро ниво. Но като атака и посрещане бяхме на едно много добро ниво”.

“Кристина Чешляр умее доста добре да разпределя играта и ни помага да променим нашия стил на игра“, коментира наставникът първите си впечатления от новата сръбска разпределителка на Марица. “Сами виждате, че той е доста агресивен в атака, доста бързо идват ситуациите, а Кристина има качествата да води отбора в тази насока. Засега тя оправдава нашите очаквания, но има още да се напасва с нападателките, особено с центровете Мария Данчева и Виктория Григорова, които пропуснаха основната част от подготовката ни дотук.”

“Идеята ни е да създадем отбор, който да може да се противопоставя на силните отбори в Европа. В момента ние изцяло променяме стила си на игра и мисля, че на предстоящия силен турнир в Бурса много от нещата трябва вече да започнат да се получават”, каза още Иван Петков с оглед на предстоящото участие на българските шампионки в турнира Дженгиз Гьолю. “Надявам се работата, която трябва да свършим за блокада и за защита, да окаже въздействие на нивото и на представянето на отбора. Дай боже на 18 октомври да сме в едно добро състояние да приемем първото предизвикателство в Шампионската лига”.

Гледай пълното интервю на Иван Петков във видеозаписа:

Източник: volleymaritza.bg

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker