Локомотив ПловдивТрибуна Пловдив TVФутбол

ВИДЕО: Бенедето Манчини: Искам да взема еднолично Локомотив, не знаем какви са задълженията на клуба

Италианският бизнесмен Бенедето Манчини даде своя официална пресконференция за намеренията му към собствеността на Локомотив (Пловдив).

Това стана на брифинг в хотел “Пловдив” /до “Лаута”/.

Административният директор на Локомотив (Пловдив) Атанас Узунов и заместник кмета Георги Тютюков също присъстваха, като Узунов отправи запитвания преди да започне пресконференцията към Манчини.

“Като човек, който се е занимавал с много футболна дейност през годините, мисля, че тази среща трябваше да се случи по европейските правила, а не 40 минути преди началото на футболен мач на Локомотив (Пловдив). Това влияе върху и самите ни футболисти”, започна Узунов.

Ето и какво сподели той по време на пресконференцията днес, предадено от репортер на TribunaPlovdiv.bg:

“Благодаря на всички вас, които сте тук и присъствате и на заместник кмета, който присъства. С уважение представям нашия проект, да представим на град Пловдив нашия проект, какво мислим да направим. Можем да представим група футболисти, с която работим в Русия, Швейцария, Италия и други държави. Група с която работим, хора, които предимно се занимават с футбол, един господин Сабин Унела, който е бивш играч на Рома, представител на националния отбор на Италия. Имаме хора за всички постове, дори мислим да включим и женски футбол.

Разглеждали сме много страни, но решихме България, защото сме близки като държави, а защото искаме да работим и със сериозни хора. Българският народ е точно такъв, Пловдив е символ и има големи традиции. Затова сме избрали този град и това, което искаем да направим тук е същото, което сме направили в други държави. Да направим една професионална структора, да могат да се развиват както играчите така и други хора, които се развиват с този спорт. Не мислим само да доведем хора от Италия тук, но ако създадем това което плануваме в град Пловдив, искаме да вмъкнем и младежи и други неща, с които да бъдем полезни. Искаме да успеят българските младежи, да им покажем по-високо ниво, и да помогнем на самия клуб, за да има той по-добри резултати в националния отбор. За да се направи всичко това е нужно една наистина сериозна структора.

Където сме представили този проект, винаги работим по един и същи начин. Да правим спорт, да правим култура за спорта, преди всичко трябва да се стараем да вмъкваме деца, които да развиват спорта, а и момичета също. Затова идваме тук, за да наложим нашия проект.

Искаме да започнем да работим сега, за да можем до февруари да постигнем добри резултати.

Със собственика на клуба преди месец и половина сме разговаряли и той нямаше още намерения, не можеше да даде точен отговор и не знаеше какво да прави. Аз ще направя официално запитване, никой не трябва да направи нещо бързо, срещали сме се още с тима на Верея. Опитаваме да намерим клуб в който да вкараме тези средства. Може да се направи нова фирма, която да е Пловдив. Разговарял съм с президента. Преговаряли сме с г-жа Виктория, тези които са посредници”, започна той.

На въпроси на TribunaPlovdiv.bg той отговори:

“Да знаем, че това е Локомотив (Пловдив), ние сме се опитали да разберем за Локомотив историята му и какво е направил клуба. Това е един силен отбор и да създадем всичко това е цел за нас, за да го направим и за отбора и за града. Ние ако влезем искаме да закупим целия клуб. Ако Крушарски го продава, добре, ако не го продава, няма проблеми. Никой не го задължава, ние сме тук да предложим една дейност, но той си остава собственик сега. Ако той не иска да си продаде клуба, нека си го държи. Ще имаме предложение за него, ако каже ”не” ще кажа много поздрави на Пловдив и ще го направя на друго място.

Ако някой иска да направи така, че Локомотив да е важен сега е момента, докато имаме време”, продължи той.

“Моята работа беше да управлявам Латина, за да избегна това тя да изчезне както и стана. За жалост обаче съдът не успя да даде на Латина да съществува. Трябваше да платя шест милиона, които бяха наследство на отбора. Трябваше да платя символични 10 евро, за да ги взема. Показва се, че Латина е фалирала, но моето име няма нищо общо. Федерацията така и не ми помогна, за да си свърша работата. Проекта за Пловдив, който готвим е едно резюме на това, което сме свършвали до момента през годините.

Ще питаме тепърва какви са задълженията на клуба, не знаем специфичните неща в клуба. Някой може да си мисли, че те са даден брой, но това може да се види само когато имаме документи в ръката ни. Запалянковците на Пловдив може да казват нещо, ще питаме и Общината, ще се сътрудничим с нея, но искаме Локомотив да е на интернационално ниво.

Ще използваме фондове, с които ще се ангажират тези проекти, които имаме ние”, заяви Манчини.

ЕКСКЛУЗИВНО! Италианец пожела да купи Локомотив (Пд)!

https://www.tribunaplovdiv.bg/снимка-манчини-идва-да-входирапвк-ве/

ЕКСКЛУЗИВНО! Италианец пожела да купи Локомотив (Пд)!

ЕКСКЛУЗИВНО! Италианец пожела да купи Локомотив (Пд)!

ЕКСКЛУЗИВНО! Италианец пожела да купи Локомотив (Пд)!

ЕКСКЛУЗИВНО! Италианец пожела да купи Локомотив (Пд)!

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker