бетано най-добър сайт за слот игри
Други спортовеИз градаПловдивчани

Великата Стефка Костадинова: Не броя годините на рекорда, надявам се българка да го подобри

Една от най-великите български спортистки Стефка Костадинова даде интервю пред вестник “Марица”.

– Връщате ли се често към спортното ви минало? Гледате ли си записи, коментирате ли успехите ви с близки и приятели? Преживявате ли отново тръпката?

– Вече не го правя толкова често, тъй като имам доста ангажименти и не ми остава време за спомени. Все пак винаги, когато се събираме с приятели, си говорим за това.

– Как мислите – ще падне ли рекордът? Как се чувствате и като притежателка на едно от най-старите, значими и непостижими върхови постижения?

– Рано или късно ще падне, защото няма незаменими хора и рекорди. Отдавна не мисля дали и кога ще падне, но ми се ще българка да го подобри. Не броя годините на световния рекорд – той е актуален и много силен, защото е поставен на Световно първенство със Световна титла.

– Степенувате ли постиженията и успехите ви? Има ли титла, която ви е по-ценна от останалите?

– Всички са ми любими – за всички съм се борила с всички сили. Естествено олимпийската титла е най-важна и може би нея ценя най-много.

– Според вас какво се е променило в спорта като цяло и в частност атлетиката в световен мащаб от времето, в което вие се състезавахте?

– Други са годините, друго е поколението. Затова не трябва да се връщаме назад, а да гледаме напред и да ценим това, което имаме.

– Вече натрупахте доста години опит като председател на БОК. Как беше в началото, как се чувствате сега като ръководител на такава организация?

– Почти 9 години съм на този пост. Но нека не забравяме, че преди това съм била зам.-министър на спорта. Обогатявам се всеки ден при срещата ми със спортисти и ми е приятно, че мога да бъда полезна. Отговорността е огромна, защото като спортист много хора са се грижили за мен, а сега аз отговарям за моите колеги и те разчитат на мен.

– Проблемите в родния спорт отдавна са известни. Има ли БОК полезни ходове, за да въздейства за решаването на някои от тях?

– Принципно функциите на БОК са разпространение на олимпизма и олимпийското движение по Олимпийска харта и Устав, но аз и моят екип винаги правим всичко възможно да помагаме на нашите спортисти.

– Пловдивското спортно училище стана държавно, но втора зима има проблеми със залите – в тях е студено, някои са затворени, доста от клубовете не могат да си плащат консумативи, тренировъчният процес е нарушен. Според вас какъв е изходът от тази ситуация?

– Според мен трябва още по-тясно сътрудничество между община, държава, бизнеса в Пловдив и всички хора, които имат отношение към спорта. Моето училище го заслужава – то даде на България много шампиони. Аз израснах и станах спортист благодарение на това спортно училище.

– Връщате ли се често в Пловдив, липсва ли ви? Какво е този град за вас?

– Това е моят роден град. Обичам си го много, обичам хората, защото са много топли, истински и гостоприемни.

– Как почивате и разтоварвате – имате ли любими дестинации или места, които искате да посетите?

– Обичам да си почивам на българското Черноморие сред приятели. Плуване, тенис, обичам да ходя на поход в българските планини. Така се зареждам и това ми дава сили да продължа напред.

Георги Атанасов/Марица

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker