Ботев ПловдивТопФутбол

Валентич: На прага сме да подпишем с топ нападател, който може да вкара над 15 гола на сезон

Старши треньорът на Ботев Пловдив – Азрудин Валентич говори в предаването „Домът на футбола“, където сподели мнението си за предсезонната подготовка на „канарчетата“ и призна, че в тима очакват топ нападател, но не спомена името му.

– Началото на новия сезон ще е трудно. Имаме няколко групи от футболисти с различен физически статус. Първата е от играчи, които изиграха целия плейоф срещу Берое. Втората са хората, които се появиха от пейката. И последната e от млади момчета, които играха в дублиращия ни тим или идват от юношеските формации. В предсезонната подготовка е много трудно да намерим правилния баланс между всички тях. Само че ние имаме страхотен щаб. Разполагаме с трима много добри кондиционни треньори. Те вършат великолепна работа.

Още преди края на миналия сезон казахте, че имате нужда от 4-ма или 5-ма нови футболисти. Как се развива работата ви на трансферния пазар?

– До момента подписахме само с двама души. Хубавото е, че те покриват оптимално нужния ни профил. Всеки човек, който доведем, трябва да пасва на стила ни. Яспер и Рой са точно тези играчи, които могат да ни направят по-добър отбор и да ни приближат до нужния за нас игрови стил. Все още чакаме централен нападател, но сме близо до финализирането на важна сделка. В следващите часове всичко трябва да бъде официализирано. Освен това търсим и още един допълнителен полузащитник. Трябва ни още динамика и разнообразие на позиция номер 6. Това ще подобри организацията ни.

ТОП Бонуси За Месеца

🎁До 300 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁 50 БЕЗПЛАТНИ ЗАВЪРТАНИЯ ЗА НОВ КЛИЕНТ🎁

Вземи бонус

Бонус Комбо - 30лв. залог БЕЗ РИСК - Ранно Изплащане и още много други са активни в Palms Bet. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁До 550 лв. Бонус нов Клиент за Спорт🎁

Вземи бонус

При регистрация в WINBET ползвай Партньорски код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

🎁150 Безплатни Завъртания + до 1500 лв🎁

Вземи бонус

При регистрация в Бетано ползвай Промо код BGBONUS и не изпускай бонусите за нов клиент. +18 Отговорна игра. Важат правила и условия.

Можете ли да ни кажете името на въпросния нападател?

– На прага сме да подпишем с наистина топ нападател. За съжаление не мога да кажа името му. Футболът ме е научил, че нищо подобно не трябва да се споделя, преди да стане официално. Вече ми се е случвало да изпускам невероятен нападател заради подобни причини…

Преди няколко дни казахте, че Ботев Пловдив трябва да вкарва повече голове. Може ли този нападател да е решението на проблема?

– За нас е важно играчите ни като Току, Брахими, Тонев и Бароан да започнат да бележат, преди Тошко и Реда да се завърнат. Футболистът, който очакваме, е много силен технически и разполага със страхотна дисциплина. За нас обаче е важно останалите изброени да вкарат поне по 2 гола повече от миналия сезон. Това ще ни направи много по-добър отбор. Не е толкова лесно да се намери добър нападател. Всички търсят човек от висока класа на тази позиция, който да вкара над 15 гола. Футболистът, който чакаме, е способен да реализира дори повече.

tribunasofia

Радостни сме да чуем добри новини за състоянието на Тодор Неделев. Как ще се отрази неговото отсъствие на терена, защото знаем колко важни са първите мачове от сезона в първенството и Европа?

– Тошко си е Тошко. Никой не е толкова важен за нас, колкото той. Тошко има феноменални качества. Точно това ще ни липсва в момента. Когато той е на терена, всички са по-уверени. Но това е животът… Важното е, че той е здрав и всеки ден се чувства все по-добре. Не го притискам да се завърне на терена. Ще се случи, когато е готов. Основното е неговото здраве.

Знаем колко силен е Ботев в Пловдив. Първият ви мач през сезона е домакинство на Хебър. Колко важно е за вас да започнете вкъщи?

– Изключително позитивно е за нас, че започваме у дома. Миналият сезон бяхме много силни в домакинствата си. Направихме добър анализ на Хебър от миналия сезон. Проблемът е, че сега те са напълно различен състав. Имат и нов треньор. Проверихме абсолютно цялата му кариера в миналото. Водил е много различни клубове, преди да дойде в Хебър. Имаме ясна представа за него. Да, това ще е първи мач и за нас, а това винаги го прави по-труден. Началният час е 18:30, а по това време е изключително горещо. Ние искаме да играем на висока скорост и за нас тези условия не са оптималните. За състав като Хебър ще е много по-лесно, защото те ще се защитават през повечето време и ще са с 10 души зад топката. В крайна сметка, ако някой ме беше попитал дали искам в първия кръг да играем домакинство срещу новак, бих отговорил положително. Всичко зависи от нас.

След домакинството ви предстои да минете по маршрута Враца – София – Пловдив – Кипър. Как големите разстояние и пътуванията ще се отразят на отбора Ви?

– Отборът ни се развива позитивно. Вътре в щаба има изключително добра организация. В момента сме тотално различен клуб в сравнение с преди година и половина. Ботев Пловдив е изключително професионално организиран за българските стандарти, както и за много чужди. В момента разполагаме с двама анализатори, трима кондиционни треньори, трима други асистенти, треньор на вратарите, медицински екип от трима души, директор, мениджър на отбора и още много хора, които работят за Ботев Пловдив. Работим перфектно. Трудно ще бъде с всички тези пътувания за кратък период. Надяваме се съвсем скоро да разполагаме с група от 18-19 души, които да играят редовно за първия отбор. Така че ще се опитаме да правим ротации.

Предстои дебютът ви като старши-треньор в европейските клубни турнири. Как се чувствате от този факт?

– Усещането е като при футболистите – възможно най-доброто. В Швеция и Дания съм имал няколко много големи мача като треньор. Мисля, че предстоящите европейски битки могат да ми се отразят единствено позитивно. Обичам предизвикателствата и победите. За себе си виждам само една прекрасна възможност. И не само за мен, за целия клуб. Искаме да представим достойно Ботев и българският футбол.

bet365
Срещу АПОЕЛ очакваме най-посетения мач на Ботев Пловдив от последния финал за Купата на България. Какво бихте казали на феновете?

– Миналият сезон имахме мач с Арда, в който наистина за първи път усетих невероятната ни връзка с феновете. Знаете онези моменти, в които усещаш специално чувство в стомаха. Това продължи и в следващите мачове. Имахме двубой срещу ЦСКА 1948 на -12 градуса. Тогава дойдоха 50,60 души, но това беше изключително специален момент. Тогава си казах, че трябва да вземем третото място и да играем в Европа. Точно от това се нуждаем. Играчите вече усещат колко важно е да играят за феновете. За мен няма значение дали те са 100, хиляда или 10 хил. Искам да ги виждам на трибуната как подкрепят отбора си. Ботев Пловдив ще става само по-добър. Привържениците имат своята много важна роля в този процес.

В събота АПОЕЛ Никозия игра контрола срещу български отбор. Убедени сме, че сте гледали мача с ЦСКА 1948. Какво може да кажете за бъдещия ви съперник в Европа?

– Има прилика между АПОЕЛ и Хебър – и в двата отбора има много нови играчи. Те подписват с ново попълнение почти всеки ден. Нашето предимство е, че ще имаме две официални срещи преди мача с тях. Тяхното първенство започва по-късно, ако не бъркам през август. Но това е отбор с огромен европейски опит. Два пъти са играли групова фаза на Шампионската лига. От друга стана от 2018 г. вървят надолу като клуб. Мачът е много важен за АПОЕЛ и напрежението ще бъде върху тях. Те са фаворити. Ние трябва да се подготвим максимално добре и да се насладим на мача. Не можем да изгубим нищо в него.

И финално… Миналият сезон взехте бронзови медали в първенството и си осигурихте място в Европа. Каква е основната ви задача за следващата кампания?

– За мен като треньор е сравнително лесно да докарам играчите до максималното им ниво. През миналия сезон 3-тото място беше всичко, което можехме да постигнем. За да защитим тази позиция, основната задача ще е на играчите. Те трябва да са гладни за подобрение. Минималната ни цел е да влезем в топ 4 или да запазим позицията си в Европа. Другият аспект от работата ни е аз да следя развитието на останалите отбори. Локомотив Пловдив имаше труден минал сезон, но сега ще се върнат по-добри. ЦСКА 1948 със сигурност ще са голяма заплаха. Черно море си е Черно море… те играят страхотен футбол. Няма смисъл да коментираме голямата тройка в българския футбол. Славия винаги разполага с добър баланс между млади футболисти от академията и опитни играчи най-вече в предни позиции. За нас ще е много трудно да влезем в първата шестица и да се борим за медали. Но това е нашата цел – искаме да сме в топ 3!

Бетано Лято – Всеки Ден Безплатни Завъртания и Залози за Спорт

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker