Виктория Волей - мъжеВолейболИз градаЛокомотив - вНационалиПловдивчани

България кандидат за Мондиала 2018 по волейбол, Пловдив сред градовете домакини

България и Италия ще кандидатстват за световното първенство по волейбол за мъже през 2018 година. Вчера това стана официално, след среща на БФВ с министъра на спорта и министър председателя. Като държавата ще помогне за домакинството на шампионата ако България го спечели.

Както е известно България и Италия ще приемат европейското първенство по волейбол за мъже през октомври тази година. Домакин от страна на България е София и Варна, а Пловдив е първа резерва на Варна.

За Мондиал през 2018 годинта България ще кандидаства със залите в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Залите във Варна и Пловдив трябва да са готови до лятото, а в Русе догодина.

Зала „Колодрума“ трябва да бъде открита в началото на юни. Като почти сигурно залата ще изпревари ДКЦ Варна. Ако залата във Варна не е готова до август то почти сигурно Пловдив ще получи групата с водач Полша за европейското първенство.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker