бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивФутбол

България и света скърби за Георги Славков

Много съотборници и приятели на Георги Славков нямаха думи да опишат мъката, която изпитват, след загубата на един от най-великите футболисти в историята на българския футбол.

Наследникът на Славков Христо Стоичков беше съкрушен от загубата на своя кумир. Той отмени участие в телевизионна програма в Мексико в памет на Славков. Стоичков заяви, че именно Славков му е дал номер 8 в ЦСКА и не може да повярва, че си е отишъл толкова млад.

Ботев и ЦСКА почетоха легендата в официалните си сайтове.

Сайтът на УЕФА също скърби за Георги Славков, след като споменава, че той е един от тримата българи носители на “Златната обувка”.

Португалският Шавеш, където Славков игра от 1988 до 1991г. също отдава почит на една от легендите си.

Георги Славков си отиде вчера от инфаркт на едва 55 години. В богатата си кариера Славков спечели “Златната обувка” през 1981г., а в същата година вкара и два гола на Барселона втория победен при историческия успех на Ботев над “каталунците” с 1:0.

Славков е два пъти шампион на България с ЦСКА, три пъти носител на Купата 1 път с Ботев и два пъти с ЦСКА. Има 17 мача и 6 гола в евротурнирите за Ботев и ЦСКА. Носител на “златната обувка” през 1981г. с 31 попадения. Избран за Футболист на Пловдив три пъти 1979, 1980, 1981, спортист номер 6 на Балканите за 1981г., втори в класацията за футболист номер 1 на България през 1980г. и трети през 1981г.

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker