Ботев ПловдивНационалиФутбол

България в една група Германия, Украйна и Сърбия на европейското до 19 години

Националния отбор на България до 19 години попадна в група “Б” на европейското първенство до 19 години, което ще се проведе през юли в Унгария.

Националите избегнаха домакина Унгария и Португалия, но ще играят срещу шампиона от миналата година Сърбия и Германия.

В група Б освен Германия и Сърбия е и Украйна. Любопитно е, че през 2008, когато националите за последно играха на европейско до 19 години отново бяха в една група с Германия, която впоследствие стана и шампион на турнира. Немците обаче не са достигали до финал от 2008. Сърбия игра на полуфиналите през 2011, а през 2013 Станаха шампиони. От 2005 насам тимът е пропуснал само три първенства от 10 възможни. Украйнците пък се завръщат на финалите, след като през 2009 вдигнаха титлата, но след това така и не успяха да достигнат до финалите.

Мачовете на нашите ще са на 19, 22 и 25 юли.

Все още не е ясен окончателният състав за шампионата, като за момента пловдивчанинът Кристиян Кацарев има шанс да бъде в състава, а Станислав Дрянов от Ботев също ще бъде със сигурност в отбора.

България трябва да завърши на едно от първите три места в крайното класиране и ще си осигури участие на Световното първенство до 20 години през 2015г. Ако пък завърши сред първите два тима “лъвовете” ще си осигурят място на полуфиналите. Единствено последното място не устройва нашите, защото тогава те няма да си осигурят квота за Световното.

В другата група А са домакина Унгария, Португалия, Австрия и Израел.

baner tribuna plovdiv pod statiite-2Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker