Ботев ПловдивФутбол

Бултрасите решават бъдещето на Ботев

Коматево бе горещото място, където всички фенове на Ботев се събраха, за да решат бъдещето на клуба. Всичко това бе скрито от медиите, които не бяха допуснати.

Както е известно, контролният пакет акции ще бъде предоставен на феновете на Ботев Пловдив за трети път в последните 6 години в частност от Сдружение “Ботев Пловдив”

“Ако следите внимателно историята, може да се нарече това поражение, но не и падане. Ботев много пъти е падал, но после се е възстановявал. За България и българския футбол почти всички клубове са минали през такъв период и това е нещо нормално.

Ботев така или иначе рано или късно ще се възстанови и пак ще има собственици. Собствениците трябва да направят така, че да могат да изкарват парите чрез футболния клуб, ако това не е така, хората с пари ще се оттеглят, ако няма възвръщаемост”, каза легендата на “канарчетата” Костадин Костадинов в предаването “Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

“Лудогорец е един млад клуб, разликата между тях и останалите по-големи клубове е огромна. Там феновете са на възраст, докато при останалите големи отбори феновете са свикнали да се изживяват като голям фактор и може би от там дойде и проблемът с Ботев.

От доста години същата група, която нахлу на терена, създава проблеми на клуба, колкото и да го обича. Tе са 20-30 човека. Но силата на Ботев е във феновете, непредубените, които искат да помогнат”, сподели още Костадинов, като изрази оптимизъм за бъдещето на клуба.

Костадинов каза още, че очаква съвсем скоро отборът отново да бъде там, където е мястото му. Той смята, че в клуба работят умни глави, готови да дадат всичко от себе си за Ботев.

“Целия сезон обаче сега го следя и ще трябва да се редуцират плащанията и длъжностите. Още като дойде Мъри, тогава се създаде длъжността спортно-технически директор, но за мен не мога да си отговоря тези хора какво правят там, при положение, че всички треньори в тима за последните години, идваха с доверието на собствениците и лично решаваха нещата”, сподели Костадинов и накрая даде рецептата си за оцеляването на “канарчетата”.

Легендата на канарчетата допълни още, че за да бъде Ботев силен като клуб, трябва да се обърне по-сериозно внимание на школата. Според него футболистите, идващи от академията на Ботев, не отстъпват по нищо на играчите, закупени през този трансферен прозорец.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker