Ботев ПловдивФутбол

Бултрасите: Не ни замесвайте в политически игри

Привържениците на Ботев (Пловдив) излязоха с декларация по повод публикувани вчера информации, намесващи тях в протестните действия в София.

Както е известно, вчера българска медия публикува материал според, който “жълто-черните” ултраси ще бъдат на контрапротеста в София днес, но като платени фенове.

Ето декларацията, публикувана на сайта bultras.com:

“Дами и Господа,

всяка една новинарска агенция, която държи на реномето си и уважава своите читатели, не би трябвало да допуска да публикува лъжливи информации и такива, които подвеждат хората. Подобен тип новини, които бяха публикувани вчера, са меко казано лъжливи и вредят най-вече на журналистиката в България, колкото и малко да е останала от нея.

Ние вярваме в свободата на словото, и защитаваме тази си вяра винаги, когато зад нея стои Истината. Вашата професия, на журналисти, предполага да се уповавате на тази вяра, и да се борите с всички сили точно тази свобода да се пази с цената на всичко. Силата, дадена ви от Конституцията, трябва да защити Истината, такава, каквато е, и свободата тази Истина да бъде изписана във вашите медии без някой да ви пречи.

Призоваваме всякакви драскачи да се опитат да се самоозаптят в мераците си да трупат дивиденти на наш гръб. Ако смятат да продължават по този начин, то тогава нека са готови да понесат отговорността за излятата по нас пумия на собствения си гръб.

Участието в изразяване на гражданска позиция е право и задължение на всеки един гражданин на Републиката. Всеки привърженик на Ботев има ясно изградено мнение, което мнение не се влияе по никакъв начин от клубната му принадлежност. За разлика от други фенски групировки, които явно показват точно как се организират протести или контра-протести с помощта на платени автобуси и кухи обещания за страдание на други хора, ние, феновете на Ботев Пловдив, сме горди от факта, че сме свободни, мислещи хора, и позицията на всеки един от нас е плод на размисъл, гражданска позиция и лично отношение към наболелите проблеми в нашата любима държава.

Ние смятаме, че голяма част от привържениците на Ботев Пловдив са интелигентни и разумни граждани и всеки сам решава дали да подкрепя моментното правителство или да протестира в знак на недоволство срещу управлението на страната. Всеки българин би трябвало да взима лично това решение,  а не подтикван от някакви организации и местни лидери.

Обръщаме се, за пореден път, да не намесвате “жълто-черните” фенове и името на любимия ни футболен клуб в подобни скандални материали. Всяка подобнa информация, без цитиране на източник, се счита за невярна и ще ви се иска обяснение за написаното.”

Призоваваме бултрасите да не влизат в подобни новинарски сайтове, които не цитират, по никакъв начин, познати за вас източници.

Трибуна Изток

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук от тук >>>

Подобни

Един Коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker