Други спортовеНационали

Браво! 1000 лева месечно за гимнастичките ни до живот

Всяка една от гимнастичките в ансамбъла ще получава по 1008 лева от момента, в който прекрати спортната си кариера.

Премията е доживотна. Това се полага по закон още от времето на правителството на Симеон Сакскобургготски по предложение на олимпийския ни комитет и министър Васил Иванов-Лучано.

Всеки носител на злато от олимпийските игрите, получава от тотото три минимални работни заплати, след като приключи кариерата си. Сега тя е 420 лева, или общо става 1260 лева.

Среброто е 90% от сумата, а бронзът – 80%. При повече от един медал сумите се събират. Това поощрение е известно като олимпийски пенсии.

“Аз се пенсионирах преди баба ми”, възкликна едно от момичетата пред Нова тв, които за 8 години са спечелили 81 медала.

Момичетата разказаха за най-тежките си моменти при състезанията и за шока при инцидента с колежката им Цветелина Стоянова. По закон процент от премията отива и при треньорката им Ина Ананиева.

Подобни заплати има в доста държави, защото след приключването на кариерата си повечето спортисти изпитват сериозни трудности с адаптацията. Бенефисът на ансамбъла ще бъде на 17 ноември в зала “Арена Армеец”, съобщава dnes.bg.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker