Волейбол

Браво, юнаци! Силна България с победа над Франция

14203533_1382293838461125_1639716421_o (Copy)Юношеският национален отбор на България по волейбол победи отбора на Франция с 3:2 гейма в зала “Колодрума”, предаде репортер на TribunaPlovdiv.

Въпреки че резултатът в първия гейм вървеше точка за точка, се забеляза убедителната игра на нашите момчета.

Наблюдаваше се силно посрещане и преобладаващ натиск през центъра. Българите направиха няколко грешки, престъпвайки линията и докосвайки мрежата, което от своя страна даде възможност на “петлите” да спечелят няколко лесни точки.

В залата присъстваха Пламен Константинов и Евгени Иванов “Пушката”, които наблюдаваха младите надежди. Силната игра на трикольорите им позволи да затворят първия гейм с резултат 25:23.

 

През втория гейм французите вдигнаха оборотите. Те доминираха през цялата част и не позволяваха догонване в резултата. С борбеност и себераздаване нашите момчета се върнаха в мача, но съдийска грешка на съдията от Гърция повлия негативно на крайния резултат в гейма – 22:25

Третата част бе по-силна за нашите, които повишиха блокадата. Наблюдаваше се значително намаляне на силата при сервиз, за сметка на технически добре насочен начален удар. Французите водеха до 13-тата точка, но българите вдигнаха темпото, играейки точка за точка.

Често се наблюдаваха грешки от нашите при игра на мрежата. На няколко пъти те я докосваха при опит за атака. От началото на самия мач се забелязваше константно носене на топката у французите, но съдията не го отрази нито един път. Третият гейм завърши в наша полза с резултат – 25:23.

През четвъртата част на мача се наблюдаваше силната атака на българите и успешната игра през центъра. Преобладаваха дългите и звързани разигравания.

 

Нашите момчета водеха до 10-тата точка, след което нещо в играта им се пречупи и позволиха на противника си да обърне – 11:13.

Това накара французите да засилят началния удар и да поддържат разликата в резултата. При резултат 16:16 посрещането ни се разклати и натрупахме пасив от 3 точки – 16:19. “Петлите” успяха да упражнят силната си блокада и затвориха геймa с 19:25.

Мачът отиде към тайбрек, в който националите ни показаха безапелационна игра, за което повлияха и честите грешки в сервиса на Франция. При смяната на полетата водехме с резултат 8:4. Французите на няколко пъти опитаха и невъзможното да се върнат в мача, но неуспешно.

Солидна игра в защита и силна атака позволиха на българите да затворят мача – 15:10.

Краен резултат: 3:2 (25:23, 22:25, 25:23, 19:25, 15:10)

Следващата среща на националите е във вторник (6-ти семптември) срещу тима на Германия в зала “Колодрума”. Началният час на мача е от 17:30.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker