бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев U19 завърши сезона със загуба от Славия, трима от набор 98 дебютираха

Ботев загуби с 0:3 домакинството си на Славия в мач от последния кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Двубоят се игра на изкуствения терен на базата на “канарчетата” в Коматево. “Жълто-черните” бяха с изключително разреден състав, а дебют в U19 направиха трима футболисти от набор 98, като двама от тях стартираха като титуляри.

Още в първата минута Емил Камберов получи топката по десния фланг, навлезе в наказателното поле на “белите” и шутира силно, но вратарят на гостите спаси. В 10-ата минута Даниел Стефанов стреля от границата на наказателното поле, но слабо и не затрудни стража на Славия. 5 минути по-късно Китан Василев направи добър индивидуален пробив и с прецизен удар от 15 метра откри резултата. В 18-ата минута капитанът Валентин Томов проби по лявото крило и центрира остро към Емил Камберов, който шутира, а топката прелетя на сантиметри от левия страничен стълб на вратаря. В 25-ата минута Гери Димитров, който бе един от най-активните в състава на домакините, проби отдясно и шутира, но ударът му, който пращаше топката под напречната греда, бе избит от защитник на Славия. В 35-ата минута Гери Димитров отново проби по дясното крило, залъга няколко защитника и шутира мощно, а топката се отби от напречната греда на вратата на “белите”.

След почивката играта отново се водеше предимно в половината на гостите, но възпитаниците на Костадин Видолов трудно стигаха до голови ситуации. В 50-ата минута Емил Камберов стреля от близка дистанция, но ударът му бе отразен от вратаря на Славия. В 58-ата минута “жълто-черните” изпълниха корнер, след който се получи страхотно меле пред вратата на софиянци, но никой от състава на Ботев не успя да шутира. С течение на времето атаките на “канарчетата” ставаха все по-апатични, а в 77-ата минута, при една от малкото си атаки, “белите” стигнаха до втори гол. Денис Йорданов получи отличен пас зад гърба на защитата на “канарчетата” и останал сам срещу Мартин Димитров прати топката в мрежата за 0:2. 5 минути по-късно, при идентична ситуация, Китан Василев също остана очи в очи със стража на “канарчетата” и направи резултата класически с втория си гол в двубоя. Секунди преди края на срещата Валентин Томов бе близо до това да вкара почетно попадение за домакините, но ударът му бе избит от стража на “белите”.

Съставът на Ботев: Мартин Димитров, Красимир Здравков, Динко Шопов, Димитър Минчев, Никола Марин, Иван Михайлов, Даниел Стефанов, Даниел Спасов (58` Йосиф Табаков), Валентин Томов, Гери Димитров, Емил Камберов

academy.botevplovdiv.bg

Харесай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker