бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивДюшФутбол

Ботев U17 удари Лудогорец

Юношите на Ботев изиграха най-силния си мач от началото на първенството в Елитната юношеска група до 17 години. В мач от 5-ия кръг “жълто-черните” победиха с 2:0 Лудогорец. Този резултат е най-малкото, с което гостите се отърваха и определено трябва да са доволни, че мерникът на “канарчетата” не бе по-точен. На няколко пъти гредите бяха последната преграда пред гола във вратата на “зелените”.

Двубоят стартира равностойно и в първите 15-ина минути нито един от двата тима не успя да вземе превес. В 10-ата минута Йосиф Табаков шутира от границата на наказателното поле, но над вратата. В 13-ата минута гостите организираха светкавична контраатака, при която играч в “зелено” се озова сам срещу Димитър Стамболийски, но шутира над вратата. В 18-ата минута Милко Георгиев проби по десния фланг и опита да намери останалия на празна врата Яшар Байрам, но пасът му бе неточен. От този момент нататък на изкуствения терен на базата в “Коматево” имаше само един отбор – този на Ботев. Момчетата на Иван Цветанов натикаха гостите в собствената им половина, а положенията пред вратата на “зелените” летяха едно след друго.

В 20-ата минута гостите сбъркаха при изнасянето на топката и тя се озова в Йосиф Табаков, който от 12 метра шутира, но защитник в “зелено” се хвърли самопожертвователно и блокира удара, а коженото кълбо излезе в корнер. След ъгловия удар Табаков засече топката с глава, а играч на Лудогорец я изчисти от голлинията. Секунди по-късно Петър Тодоров с топовен шут от границата на наказателното поле разтресе напречната греда, а коженото кълбо тупна около голлинията. В 24-ата минута, след многоходова атака, Яшар Байрам бе оставен непокрит около дъгата на пенала и шутира, топката се отклони от крак на защитник в “зелено” и след като се удари в горната греда влезе във вратата за 1:0. След това попадение ботевистите продължиха да имат траен контрол върху коженото кълбо, но не създадоха сериозни голови положения. До края на първата част единствената добра ситуация се откри пред Яшар Байрам, който остана очи в очи със страна на “зелените”, но шутира в тялото му.

След почивката доминацията на ботевистите продължи. В 47-ата минута “жълто-черните” направиха красива атака, при която Йосиф Табаков бе изведен сам срещу вратаря на Лудогорец и с хладнокръвен удар удвои аванса на пловдивчани. Въперки комфортната си преднина “канарчетата” не се прибраха и продължиха да нападат и да диктуват случващото се на терена. В 50-ата минута Петър Чалъков шутира от 20 метра, но над вратата.

В 56-ата минута Йосиф Табаков бе изведен зад “зелената” защита и останал сам с вратаря на “зелените” шутира, но топката се удари в напречната греда. Кълбото отново попадна в Табаков, но повторният му удар бе много неточен. В 60-ата минута капитанът на “жълто-черните” Петър Чалъков стреля силно от 20 метра, а топката мина на сантиметри над напречната греда. В 65-ата минута Милко Георгиев и Йосиф Табаков организираха добра атака, при която Георгиев се озова на добра позиция и стреля, но слабо и в аут. В 73-ата минута тежка контузия получи десният бек на “канарчетата” Здравко Дерменов, който бе заменен принудително. До края на срещата гостите опитаха няколко атаки, но всичките им опити бяха спряни от “жълто-черната” отбрана.

Съставът на Ботев: Димитър Стамболийски, Здравко Дерменов (74` Александър Иванов), Атанас Ташолов, Петър Тодоров, Атанас Пашалиев, Петър Чалъков, Иван Михайлов, Яшар Байрам (77` Костадин Бекяров), Милко Георгиев, Мартин Анастасов (48` Исмет Рамадан), Йосиф Табаков (76` Мартин Татаров)

academy.botevplovdiv.bg

baner-tribuna-plovdiv-pod-statiiteХаресай страницата на TribunaPlovdiv.bg във Фейсбук и научавай новините пръв>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker